Стадион Фамоса добија име по Браниславу Лубури

03.08.2022. 16:51
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњој Скупштини клуба покренута је иницијатива да се име стадиона преименује у стадион "Бранислав Лубура" у част човјека који је један од најзаслужнијих за постојање данашњег Фамоса.

Иницијатива је упућена на приједлог начелника општине Источна Илиџа Маринка Божовића, коју је Скупштина клуба једногласно усвојила.

Приједлог је прослијеђен на разматрање Скупштини општине Источна Илиџа која ће на првој сљедећој сједници одлучивати о тој иницијативи.

Бранислав - Бране Лубура, један је од оних чије је име уписано ''златним'' словима у клупској историји. Рођен је 1945. године. Као двадесеттрогодишњак био је један од иницијатора оснивања ФК " Војковићи" који је носио то име све до 1997. године када прузима име свог генералног спонзора, у којем је до изненадне смрти 13. децембра 2003. године, био на свим позицијама, од играча до предсједника.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 22m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 18m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 3m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 2m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 14m
    0