Станић: Годину дана не раде "Гама станице"

26.06.2020. 09:54
0
ИЗВОР: Катера

Систем за праћење радиоактивног зрачења у Републици Српској није у функцији последњих годину дана, упозорава Слободан Станић, предсједник Одбора за здравство СДС.

Он је рекао да Република Српска што хитније треба успоставити овај систем, поготово када се зна да Хрватска интензивно проводи кораке  на изградњи одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској Гори надомак Новог Града.

Он каже да се једна од пет мјерних станица у Републици Српској налази  у Новом Граду и да је веома битно да се у циљу заштите здравља становништва успостави рад овог система.

-На тај начин би смо могли детектовати  повећања зрачења у околини у случају било каквог нуклеарног или радиационог акцидента који би се потенцијално десио у ближем или ширем окружењу- казао је Станић.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 50m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 41m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 28m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 54m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 36m
    0