Станић: Кад аплаузи утихну

20.06.2020. 13:37
0
ИЗВОР: Катера

-Ко се још сјећа громогласних аплауза здравственим радницима који су се проламали сваке вечери тачно у 20 часова, са прозора, тераса и дворишта у готово свим градовима и општинама у Републици Српској? Аплаузи су утихнули, добијених хиљаду марака је већ одавно потрошено, а борба са корона вирусом и даље траје. Здравствени радници и даље излажу опасности своје животе и здравље, али уједно и својих породица- истакао је данас предсједник Одбора за здравство СДС Слободан Станић.

Он додаје да су почеле врућине, а да се клима уређаји не смију укључивати, тако да терет заштитне опреме из дана у дан постаје све тежи! У очекивању спасоносне вакцине, како каже Станић, сви се питају до када ће све ово трајати?!

– Надлежни избјегавају да признају да смо прешли на твз. “шведски модел” у коме се тежина избора, али и одговорност за властито здравље пребацује на сваког појединца. Сви осим здравствених радника имају избор – наглашава Станић.

Он каже да би помогли другима, здравствени радници излажу себе опасности од заразе, а истовремено те друге, односно нас, морају сачувати од интрахоспиталних инфекција.

– Они гледају како се склапају  “велики уговори”, проводе “хитне набавке”, остварују вишемилионске добити које иду у руке тајкунима, директорима и политикама које су их поставиле. Виде куда одлазе бројне донације док су они задуживали једну маску седмично! Гледају како се раскидају бројни уговори након што су разоткривене криминалне активности“ – истиче Станић.

Он је упитао како се осјећају након свега и колико још могу издржати?!

Осјећају се, каже Станић, управо онако како се осјећају наши борци и инвалиди из Одбрамбено- отаџбинског рата. Дезертери су, истиче он, власници њихових фирми, њима обећану шуму сијеку други, а они безуспијешно траже посао за своју дјецу.

– Док Премијер размишља о мобилној болници, коју је било теже склопити него  Рубикову коцку, а надлежни министар је заокупљен “вишом математиком” у покушају да објасни цијену набављених респиратора, здравствени радници се надају да неће бити као у приповјетки Лазе Лазаревића, “Све ће то народ позлатити”, а на крају “Све ће то Бог платити”?! – каже Станић.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 32m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 23m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 10m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 36m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 18m
    0