Станић: Организовати мјерење температуре у школама

26.08.2020. 12:56
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник Одбора за здравство СДС Слободан Станић донирао је данас три бесконтактна топломјера за три школе у Новом Граду и  указао на важност увођења мјерења температуре у школама у борби против пандемије короне.

Он је позвао све странке да у циљу повећања безбједности ученика у предстојећој кампањи смање број билборада и плаката и на тај начин уштеђеним средствима купе и школама донирају бесконтактне топломјере.

Према његовом мишљењу све школе у Републици Српској требале би набавити ову врсту топломјера и организовати мјерење температуре за све које у њих долазе.

Станић сматра да је мјерење температуре ученицима изузетно значајна активност у циљу очувања њиховог здравља и да она не може бити пребачена само на родитеље.

- Добар дио људи код кућа имају топломјере чија је тачност упитна, а поред тога родитељи често одлазе на посао много раније него што дјеца крећу у школу. Осим тога непходно је да се температура мјери наставницима и особљу у школама - рекао је Станић.

Он је казао да ће топломјере које је донирао школама „Свети Сава“, „Вук Караџић“, и Мјешовитој школи „Ђуро Радмановић“ послати поштом како би се избјегла било каква политизација његовог геста.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    16h 51m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    18h 6m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    23h 57m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 24m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    13h 59m
    0