Станишић ипак није именован за директора - Унутарстраначке заврзламе око директора паљанске "Електродистрибуције"

01.03.2020. 13:49
3
ИЗВОР: srpskainfo.com

Надзорни одбор Електродистрибуције Пале није именовао Ацу Станишића за в.д. директора, иако су неки медији у петак увече то објавили.

Иза кулиса се, како Српскаинфо сазнаје, одвијала права драма, а Станишићево именовање може бити и политичка еутаназија паљанског СНСД-а, на чијем челу се налази начелник општине Бошко Југовић, који је у блиским родбинским везама са Станишићем.

– Именовање в.д. директора скинуто је са дневног реда НО и сједница је завршена у 12.20. Међутим, Југовић и Станишић су били изузетно незадовољни и онда су у вечерњим сатима услиједили позиви члановима НО од којих се тражило да одмах именују Станишића. Иако је сједница заказана тек за данас у 11 сати, очито су неки пустили лажну вијест да је Станишић именован – тврде извори Српскаинфо из НО.

Слика

Одговорност и мед

Да је ситуација у паљанском СНСД узаврела потврдило нам је више локалних функционера ове странке, који су молили да остану анонимни како би избјегли “одмазду'”.

– Два најјача предузећа на Палама, “Водовод” и “Електродистрибуција”, дата су Демосу. То је просто неприхватљиво, јер је ријеч о партији која по свим истраживањима не постоји. СНСД на Палама носи одговорност, а ДЕМОС куса мед. Предсједник НО Олимпијског центра Јахорина Недељко Елек је потпуно у праву када каже да Палама влада породично-родбинска веза, да је све томе подређено и да начелник није испунио ниједно своје обећање дато прије три и по године – кажу у СНСД.

“Продао би и Острог”

Подсјетимо, предсједник НО ОЦ Јахорина Недељко Елек прошле седмице је оптужио начелника Југовића да од Јахорине покушава направити Бјелашницу, распродајући општинско земљиште, те да је “својима” квадрат продавао по цијени од 300 КМ, а да је сада подизањем ренте отјерао новосадски “Галенс”, који је на Јахорину планирао уложити 130 милиона КМ.

– Да је, не дај боже, манастир Острог на Палама, Југовић би и њега продао – изјавио је Елек додавши да је на Палама све подређено интересима “породичног клана”.

Локални избори

Након Елекових критика, Југовић је хитно сазвао сједницу ОО СНСД, који га је, како је сам изјавио, “једногласно предложио за кандидата за начелника општине на предстојећим локалним изборима”.

Оно што је интересантно је да је Југовић прећутао да нико од одборника СНСД у СО Пале није присуствовао састанку одбора, па је и сама тврдња о једногласној подршци упитна.

Паљани се питају зашто састанку није присуствовао Дамјан Шкипина, шеф клуба одборника СНСД, као ни остали одборници – Зоран Глуховић, Слободан Столица, Недељка Вучићевић, Жарко Човић и Немања Милинковић.

“Посебно јединство”

Да криза постоји потврдио је и сам Бошко Југовић у изјави за медије, говорећи да су оптужбе које је изнио Недељко Елек на његов рачун посљедица сујете и љубоморе.

Југовић је потом нагласио да су овом одлуком чланови ОО СНСД Пале изразили “посебно јединство”, побијајући оно што је претходно рекао. Све више се чини да актуелни начелник полако губи конце и да је ово тек почетак турбуленција у овој странци на Палама.

Билборд

Колико је дубока подијељеност унутар сарајевско-романијског СНСД говори и билборд “Срећно, савјетниче”, који је освануо у Источном Новом Сарајеву у четвртак.

– Иза билборда стоји екипа са састанка која подржава Југовића, а коју контролише Небојша Радмановић. Тиме су хтјели поручити Љуби Мрди да у петак одлази из “Електродистрибуције” и да може ићи за савјетника Сташи Кошарцу, који је иначе лојалан предсједнику Милораду Додику – тврде извори Српскаинфо из СНСД.

Од Додика очекују рјешење

Бројни незадовољни чланови СНСД-а очекују од Милорада Додика да ријеши ову ситуацију и заштити интересе странке.

– Не знамо с чим ћемо пред бираче. Ниједне инвестиције, ниједног пројекта за четири године. За крпљење буџетских рупа крчме Јахорину. Нису у стању ни рупе на путу закрпити, јер неће да се обрате “Путевима РС”, пошто паљански Демос мрзи директора Путева и лидера ДНС Ненада Нешића, а Југовић ради само оно што они кажу – тврде чланови СНСД.

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Acika 03.03.2020. 15:58
    Pa danas Aco Stanisic proizvodi jaja na Palama,a to je sve do gradjana pala tskve treba bojkotovati da niko kod njih nista ne kupuje pa neka pravi tati sto mu je pokrao pare i pstavio...
  • Generic placeholder image
    Pravda 01.03.2020. 20:19
    Realno ovog Jugovica su postavili Elek i Mrda on im zabio noz u ledja na proslim izborima jer je radio za DNS u kom je bio Stanisic a kasnije presao u Demos.Znaci Jugovic dva puta hoce da namagarci SNSD.
  • Generic placeholder image
    Andrija 01.03.2020. 18:01
    Sv kucu
Повезане вијести
Успоставља се снабдијевање струјом у градским општинама Источног Сарајева Успоставља се снабдијевање струјом у градским општинама Источног Сарајева
Прекид електричне енергије у Палама и Калиновику Прекид електричне енергије у Палама и Калиновику
Сутра прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву Сутра прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 28m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 12m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 25m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 39m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    1h 57m
    0