Станишић: Улагања у обнову електромреже

29.05.2020. 18:10
0
ИЗВОР: СРНА

Директор предузећа "Електродистрибуција" Пале Ацо Станишић рекао је да су у овој години планирана средства у износу од 950.000 КМ за ревитализацију електромреже високог и ниског напона на подручју општине Пале.

- У овој години планирана су одређена средства за ревитализацију електромреже на Палама,која ће бити реализована у другом дијелу године због ребаланса плана буџета и набавки, јер смо финансијски у лошијој ситуацији него што смо то планирали због епидемије корона вируса - изјавио је Станишић новинарима.

Он је истакао да је приоритет побољшање квалитета у испоруци електричне енергије становништву, као и повећање квалитета преноса електричне енергије.

Станишић је додао да је наишао на разумијевање у Влади Републике Српске за изградњу новог далековода према Јахорини, чиме ће бити растерећена електромрежа на подручју олимпијске планине.

- Наша молба за резервним далеководом за електричну енергију за Јахорину уважена је и тај пројекат ће бити реализован. Радови почињу ове године, док се завршетак очекује идуће године - појаснио је Станишић.

Када је ријеч о изградњи нове гондоле од Пала до Јахорине, Станишић је нагласио да становници Пала неће бити угрожени што се тиче снабдијевања електричном енергијом због развоја Јахорине.

Он је навео да ће предузеће "Електродистрибуција" усмјерити све своје капацитете на праћење и реализацију пројеката, те пружити адекватну техничку подршку.

Коментари 0
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    14h 53m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    20h 8m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    9h 36m
    2
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    11h 36m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    17h 54m
    0