Станивуковић кандидат за градоначелника Бањалуке

05.07.2020. 11:40
0
ИЗВОР: Катера

Драшко Станивуковић је кандидат за градоначелника Бањалуке, саопштено је данас на  конференцији Градског одбора ПДП Бањалука.

Предсједник ПДП-а, Бранислав Бореновић, рекао је да је ПДП, као озбиљна странка, радила истраживања јавног мњења, комуницирала са грађанима како би сазнали шта им највише недостаје и на основу тога донијели одлуку:

- Грађани Бање Луке су јасно рекли да стање економије и владавине права није добро, да је потребно јачати привреду, отворити град и коначно увести правила игре која једнако важе за све.  Бањалучани сматрају да Јелена Тривић може да поведе Бању Луку у озбиљне економске и инфраструктурне пројекте који ће у наредне четири године од нашег града начинити регионални привредни, образовни, културни и спортски центар. Са друге стране, грађани су такође увјерени и да је Драшко кандидат чији задатак у овом тренутку јесте да буде својеврсни политички ледоломац и да својом бескомпромисном, искреном и великом енергијом политичку учмалост и апатију у којој се налазимо - истакао је Бореновић.

Он је рекао да је због свега наведеног, а прије свега због чврстог договора који су Јелена Тривић и Драшко Станивуковић направили, одлучено да кандидат ПДП-а, свих искрених опозиционих снага, али и сваког незадовољног човјека за градоначелника Бање Луке буде Драшко Станивуковић, док је Јелена Тривић носилац одборничке листе и кандидат за будућег главног градског менаџера:

- Заједно ће са својим сарадницима креирати и спровести кључне економске и административне реформе и у наредне четири године од Бање Луке направити модеран, уређен и просперитетан средњеевропски град у којем ће људи живјети пристојно, сигурно и слободно - истакао је Бореновић.

Слика

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић истакла је да су она, Драшко Станивуковић, Градски одбор ПДП-а, руководство странке, сви поштени грађани Бањалуке, окупљени око идеје да Бањалука оствари све своје потенцијале:

- Заједно смо пред себе поставили озбиљне и велике циљеве: желимо да за четири године у Бањој Луци буде мање од 7% незапослених; желимо да за четири године просјечна плата у Бањој Луци буде хиљаду евра; смањићемо број одјељења у Градској управи, учинићемо градску администрацију бржом, ефикаснијом, јефтинијом и модернијом; обезбиједићемо пуно поштовање закона и начелници свих одјељења и шефови одсјека и други службеници у Градској управи ће се бирати на транспарентним јавним конкурсима и неће моћи бити оснивачи и чланови органа политичких странака. Смањићемо намете и таксе грађанима и привреди - истакла је Тривић.

Она је рекла да је прије добијених резултата истраживања, саопштила предсједнику Бореновићу и Драшку Станивуковићу да сматра да Станивуковић треба бити кандидат за градоначелника:

- Младим људима могу бити само подршка у њиховој жељи да мијењају своју земљу набоље, а никако конкуренција на том послу. Са Драшком као градоначелником Бања Лука ће добити осмијех, слободу, политичку отвореност и спремност да поставља највише демократске, цивилизацијске и економске стандарде - истиче Тривић.

Драшко Станивуковић, сада кандидат за градоначелника Бањалуке, рекао је да жели да се свима захвали на прилици да као млад човјек може дати свој допринос реализацији стратешких циљева:

- Овдје сам лично најмање важан ја, важно је да имамо тим  у којем има мјесто сваки човјек који је спреман да мијења свој град да буде бољи, уређенији, просперитетнији. Ово није глорификација једног кандидата, него једне идеје, циља, борбе. Ово је идеја која превазилази ПДП, ово је идеја за Бањалуку. Сви људи који свој посао раде поштено и одговорно са нашом побједом ће само моћи да напредују, без обзира на своју политичку припадност. Не долазимо да се светимо било коме, долазимо да дамо наду свакоме и да свима, али свим Бањалучанима понудимо идеју вриједносне, економске и социјалне обнове - истакао је Станивуковић.

Станивуковић је истакао да ће тим за Бањалуку чинити и Јелена Тривић, и Бранислав Бореновић, и Младен Иванић, али и коалициони партнери – СДС и предсједник бањалучког одбора др Славко Грбић, искусни привредник Милан Радовић, одборници Покрета Бањалука Мирна Савић – Бањац и Саша Лазић, професор Ђорђе Вуковић и многи други истакнути појединци из академске заједнице, свијета привреде, образовања, културе.  Он каже да је Бањој Луци данас, више него икад, потребно заједништво, сарадња, добра воља и слобода.

- То је оно што нудимо и за то тражимо подршку. Хвала вам свима, идемо у велике побједе за наш град и за наше људе - закључио је Станивуковић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Бањалука: Жена скочила са зграде Бањалука: Жена скочила са зграде
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    17h 10m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    18h 21m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    19h 47m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    19h 52m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    19h 20m
    0