Станивуковић: СНСД помаже богатима и смањује приходе Граду Бањалука

15.02.2021. 17:20
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, истакао је данас да је СНСД обрнути Робин Худ и да помажу богатима и желе смањити приходе у буџету града.

Добио сам одлуку о пореској стопи на непокретности чиме би град у буџету имао четири милиона КМ мање прихода – поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Тиме ће, како је додао, недостајати новац за ствари које требају Дому здравља или за бесплатне уџбенике те социјална давања.

Слика

Фото: Весна Поповић/РАС Србија

У питању је како каже амандман СНСД  који би требао утицати на наплату пореза на непокретности који је како истиче бајковит.

– Она је несистемска и за буџет неприхватљива. Када се мало боље погледа та измјена види се да помаже само богатима. Олакшице ће осјетити само они који су богати, они који имају 4 или 5 станова и слично, то неће осјетити обични грађани а град губи на приходима. Они су обрнути Робин Худ који помажу богатима – казао је он.

Додао је да је пореска стопа неприхватљива и представља како каже “удар на буџет Бањалуке“.

– Пореска стопа коју смо ми предложили је идентична каква је била прошле године и годину раније од 2015. године. Њихов циљ је да се расчерупа буџет и да могу рећи “онај Станивуковић ништа не зна”- казао је Станивуковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    23h 3m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 36m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 13m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 42m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 40m
    0