Станивуковић за РТС: Поражен лош систем Милорада Додика (ВИДЕО)

24.11.2020. 21:19
0
ИЗВОР: BN TV

- Волим своју земљу и волим свој народ, а на изборима у Бањалуци је побиједио народ, рекао је новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у емисији "Око" РТС-а. Он је нагласио да је поражен лош систем Милорада Додика који познаје само појединца док народ страда.

- У Бањалуци је побиједила политике која не познаје подјеле, рекао је новоизабрани градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

- Да, ја јесам Србин православац, али управо као један млад, модеран политичар тврдим да у нашој Републици Српској има мјеста за сваког човјека. Све подјеле су ретроградне и припадају политици деветнаестог и двадесетог вијека и најгорег времена.

Побијеђен је,каже, Додиков лош систем у коме је појединац изнад друштва.

- Гдје се ми разликујемо? Тамо гдје је неко патриотизам уновчио. За неке је патриотизам постао најуноснија привредна грана. Ако ви волите српски народ, зашто само ваш син који је Србин може да успије, а други не- пита Станивуковић.

- Промјене у Српској су почеле и настављају се за двије године, јасан је нови градоначелник Бањалуке.

- Активно ћу са позиције градоначелника и промјена које ћемо донијети у највећи град у Српској генерисати промјене у цијелој Српској. Сваки град у Српској хоће промјене које ће се десити у Бањалуци и Бијељини и сваком другом граду у Српској. Господин Додик више није једина политичка личност. Дакле, процеси се мијењају- рекао је Станивуковић.

Он наводи да је свим Србима, Србија матица у коју су загледани.

- Србија са Косовом и Метохијом је епицентар духовног идентитета мог народа иако у комплексној БиХ постоје несхватања шта то заправо значи, али ми добро разумијемо шта то значи.

То, каже он, не умањује поштовање према Сарајеву.

- Даћу 100 пута шансу, да увијек одем тамо, да увијек дам подршку и разумјевање сваком човјеку који живи у БиХ. Желим да одем у Сарајево, да се тамо лијепо осјећам упркос критикама које сам доживио-.

Економска сарадња је на првом мјесту, навео је Станивуковић за РТС, истичући да би волио да његова прва званична посјета буде управо у Београду, као и да званичници Београда буду његови први гости у Бањалуци.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 35m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    10h 30m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 18m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    6h 24m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    14h 52m
    0