Станковић: Минихидроелектране су препрека развоју туризма у Фочи

24.10.2020. 16:02
0

Фоча има велике потенцијале за развој туризма и борићемо се свим снагама да се заустави уништавање ријека градњом мини хидроцентрала, казао је  Вукан Станковић, заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника Фоче.

Он је рекао да је спровођење ријека у цијеви недопустиво и истакао да се ће се залагати  да се заустави градња минихидроелектрана на ријеци Бјелави, чијом изградњом би био уништен екосистем ове ријеке.

Станковић каже да је тренутно најургентије питање у Фочи изградња нове депоније.

- На садашњу депонију се може рачунати најдаље до марта наредне године. Због тога се убрзаним темпом мора кренути у рјешавање овог проблема- рекао је Станковић.

Он је истакао да пут са десне обале Таре мора бити асфалтиран, јер је он изузетно важан за унапређење рафтинг туризма који се показао као велики потенцијал Фоче.

Мирко Шаровић, предсједник СДС је подсјетио да је овај пут пробијен захваљујући ранијем руководству општине у којем је била СДС и Савјету министара у којем је и он учествовао.

- Направили смо 20 километара пута на овој захтјевној дионоци, захваљујући којем туристи који се чамцима спуштају низ ријеку више не морају прелазити на територију Црне Горе, како би дошли на полазну тачку за рафтинг. Међутим нове власти ништа нису урадиле како би се завршни дио пројекта спровео у дјело-, напоменуо је Шаровић.

Он је казао да је Фоча прије више година била регионални центар и да она за разлику од других центар није постала град.

- Фоча није кренула путем просперитета и вјерујем да ће се побједом кандидата СДС и ПДП те ствари промијенити и да ће Фоча вратити стари сјај- навео је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Шаровић: Нећемо дозволити прекрајање изборне воље грађана
Бесплатна контрола возила у Вишеграду и Фочи
Фочанска богословија литургијом одала почаст патријарху (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Додикова освета: Мијења закон да развласти градоначелника Бањалуке и Бијељине
  24.11.2020
  3
 • Мигрант напао дјевојку у сарајевском насељу Добриња
  25.11.2020
  2
 • У Источном Сарајеву корона вирус потврђен код 10 особа
  24.11.2020
  1
 • Прераст - природни феномен у кориту Паљанске Миљацке
  25.11.2020
  0
 • Соколац: Кад чаробни тренуци природе запну за око Момира Томића
  24.11.2020
  0