Станковић: Минихидроелектране су препрека развоју туризма у Фочи

24.10.2020. 16:02
0
ИЗВОР: Kатера

Фоча има велике потенцијале за развој туризма и борићемо се свим снагама да се заустави уништавање ријека градњом мини хидроцентрала, казао је  Вукан Станковић, заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника Фоче.

Он је рекао да је спровођење ријека у цијеви недопустиво и истакао да се ће се залагати  да се заустави градња минихидроелектрана на ријеци Бјелави, чијом изградњом би био уништен екосистем ове ријеке.

Станковић каже да је тренутно најургентије питање у Фочи изградња нове депоније.

- На садашњу депонију се може рачунати најдаље до марта наредне године. Због тога се убрзаним темпом мора кренути у рјешавање овог проблема- рекао је Станковић.

Он је истакао да пут са десне обале Таре мора бити асфалтиран, јер је он изузетно важан за унапређење рафтинг туризма који се показао као велики потенцијал Фоче.

Мирко Шаровић, предсједник СДС је подсјетио да је овај пут пробијен захваљујући ранијем руководству општине у којем је била СДС и Савјету министара у којем је и он учествовао.

- Направили смо 20 километара пута на овој захтјевној дионоци, захваљујући којем туристи који се чамцима спуштају низ ријеку више не морају прелазити на територију Црне Горе, како би дошли на полазну тачку за рафтинг. Међутим нове власти ништа нису урадиле како би се завршни дио пројекта спровео у дјело-, напоменуо је Шаровић.

Он је казао да је Фоча прије више година била регионални центар и да она за разлику од других центар није постала град.

- Фоча није кренула путем просперитета и вјерујем да ће се побједом кандидата СДС и ПДП те ствари промијенити и да ће Фоча вратити стари сјај- навео је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 32m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 31m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 58m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 50m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    9h 48m
    1