Становништву у Тузли пријети опасност од поплава и клизишта

22.06.2020. 19:32
0
ИЗВОР: Srna

Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић прогласио је стање природне несреће због опасности од поплава и клизишта на подручју тог града.

Одлука, донесена на приједлог Градског штаба цивилне заштите, подразумијева да ће градске службе заштите и спашавања наставити интензивне активности на спречавању штетних посљедица до којих може доћи усљед природне несреће.

Грађанима је упућен апел да са своје стране предузму максималне мјере за ублажавање евентуалних посљедица од поплава и клизишта, а посебно да обилазе терен око својих објеката, те да о свакој евентуалној опасности обавијесте Оперативни центар цивилне заштите на број 121 или Професионалну ватрогасну јединицу на број 123, пренијели су федерални медији.

С обзиром да је током јуна подручје Тузле било изложено великим количинама падавина, водостаји ријека и потока, посебно у источном дијелу града, све су критичнији, саопштено је из Градске управе Тузла.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Судар два камиона и аутомобила, интервенисали и ватрогасци Судар два камиона и аутомобила, интервенисали и ватрогасци
У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече У храмова у Тузли, Зеници, Маглају и Горажду обиљежено Бадње вече
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 27m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 45m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 12m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 0m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 21m
    0