Stanovništvu u Tuzli prijeti opasnost od poplava i klizišta

22.06.2020. 19:32
0
IZVOR: Srna

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović proglasio je stanje prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta na području tog grada.

Odluka, donesena na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, podrazumijeva da će gradske službe zaštite i spašavanja nastaviti intenzivne aktivnosti na sprečavanju štetnih posljedica do kojih može doći usljed prirodne nesreće.

Građanima je upućen apel da sa svoje strane preduzmu maksimalne mjere za ublažavanje eventualnih posljedica od poplava i klizišta, a posebno da obilaze teren oko svojih objekata, te da o svakoj eventualnoj opasnosti obavijeste Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili Profesionalnu vatrogasnu jedinicu na broj 123, prenijeli su federalni mediji.

S obzirom da je tokom juna područje Tuzle bilo izloženo velikim količinama padavina, vodostaji rijeka i potoka, posebno u istočnom dijelu grada, sve su kritičniji, saopšteno je iz Gradske uprave Tuzla.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara
Sudar dva kamiona i automobila, intervenisali i vatrogasci Sudar dva kamiona i automobila, intervenisali i vatrogasci
U hramova u Tuzli, Zenici, Maglaju i Goraždu obilježeno Badnje veče U hramova u Tuzli, Zenici, Maglaju i Goraždu obilježeno Badnje veče
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 23m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 47m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    3h 2m
    9
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    19h 31m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    4h 41m
    0