Старица и њена кћерка незаконито избачене из куће у Бањалуци

24.06.2020. 12:46
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Окружни суд у Бањалуци вратио је наду старици Вукосави Поповић и њеној кћерки Сањи да ће се вратити у породичну кућу из које су брутално избачене у октобру прошле године, сазнаје Српскаинфо.

Наиме, суд је укинуо сва извршна рјешења о деложацији и наредио првостепеном суду да донесе ново рјешење. Мучне сцене избацивања Вукосаве и Сање у октобру прошле године обишле су регион, а сила која се тога дана обрушила на нејаку старицу и њену кћерку била је попут детаљно испланиране акције хапшења најозлоглашенијих криминалаца.

Након што су успјешно завршили “акцију”, институције су оставиле Вукосаву и Сању на милост и немилост улице. Када су сви већ заборавили овај случај, догодио се несвакидашњи обрт који је, не само вратио наду у правду Вукосави и Сањи, већ им отшкринуо врата породичног дома у којем су провеле деценије свог живота.

Нада је враћена јер је захваљујући жалби адвоката Ивана Шијаковића Окружни суд у Бањалуци увидио да је у свим ранијим поступцима суд игнорисао тешко психичко стање Вукосаве Поповић која је била носилац станарског права и тако доносио низ рјешења која су довела до коначне деложације.

Адвокат Иван Шијаковић који је успио добити готово изгубљен случај, истакао је да је суд све вријеме игнорисао процесну неспособност Вукосаве Поповић.

- Окружни суд у Бањалуци је правилно уочио вишеструке повреде парничног и извршног поступка послије вишегодишњих маратонских процеса пред Основним судом у Бањалуци, у вези са неоснованим извршењем на стану Вукосаве Поповић у улици Српских добровољаца у Бањалуци. Окружни суд је својим рјешењем укинуо сва досадашња рјешења основног суда, а која се односе на извршење на предметном стану Вукосаве Поповић и предмет вратио на поновни поступак – објаснио је Шијаковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Уставни суд одлучио: Одлука о повећању цијене струје у Српској неуставна Уставни суд одлучио: Одлука о повећању цијене струје у Српској неуставна
Мирсад Стрика судија у предмету против Додика и Лукића Мирсад Стрика судија у предмету против Додика и Лукића
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    22h 45m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 47m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    19h 40m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 48m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    19h 45m
    0