Стигао други хеликоптер за потребе МУП-а Српскe

02.09.2021. 10:25
0
ИЗВОР: capital.ba

Други руски хеликоптер, од укупно три колико их је Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске купило, иако испоручен прије више од два мјесеца још увијек је у процесу регистрације и није у функцији.

Рок за испоруку другог хеликоптера био је мај ове године, али је, како су раније навели у МУП-у, испорука каснила због пандемије вируса корона.

Хеликоптер је у Српску, према саопштењу компаније „Руссиан Хелицоптерс“, испоручен у јуну.

Према сазнањима CАPITAL-а исти се још увијек не користи, што су потврдили и у МУП-у Српске.

- Министарству унутрашњих послова Републике Српске испоручен је од стране руске компаније „Руски хеликоптери“ други хеликоптер марке „Ансат“, те је у току процес регистрације истог, како би могао бити стављен у функцију - одговорили су из МУП-а.

Рок за испоруку трећег хеликоптера је јануар 2022. године.

 

Један од хеликоптера, први по испоруци, има медицински модул, док преостала два треба да имају додатну опрему за потребе полиције.

Други хеликоптер припремљен је за уградњу рефлектора, система за десантирање без падобрана, дизалице и опреме за ношење спољашњег терета, а летјелица је опремљена и мегафоном, односно звучником. У кабини има шест сједишта за превоз путника, хеликоптер је опремљен и активним системом пригушивања вибрација, пренио је ваздухопловни портал Тангосиx.

Подсјећамо, у Републику Српску је крајем прошле године стигао први од три хеликоптера које је МУП Републике Српске купио у Русији. Српска хеликоптере плаћа укупно 41,6 милиона марака.

У цијену хеликоптера треба да буде укључена њихова испорука, као и обука два пилота и два стручњака инжењерско-техничког особља за сваки хеликоптер, резервни дијелови, средства земаљског одржавања специјалне намјене, средства за контролу и неопходан алат.

Портал CAPITAL објавио је још у августу 2018. године да Република Српска купује три полицијски опремљена хеликоптера из Русије који ће имати могућност снимања ноћу.

Аутор: Свјетлана Шурлан

Коментари 0
Повезане вијести
Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси Иран мобилише војску у потрази за хеликоптером у којем је био Раиси
Ирански званичник: Хеликоптер се срушио, живот предсједника у опасности Ирански званичник: Хеликоптер се срушио, живот предсједника у опасности
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  9h 55m
  2
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  7h 58m
  0
 • Лице тешко повријеђено приликом слијетања возила са коловоза на путу Подроманија-Рогатица
  14h 14m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  8h 45m
  2
 • Крађа бицикала у Источној Илиџи
  14h 7m
  1