Стиже ледени викенд у БиХ

12.01.2021. 20:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припремите што дебље јакне, шалове и рукавице, јер ће се наредних дана температуре у неким градовима у БиХ спустити и до -10 степени Целзијусових, кажу метеоролози.

Објашњавају да након знатно топлије прве декаде јануара, у наредним данима у наше крајеве стиже права зима, сваког наредног дана температуре ће се постепено снижавати и неће имати позитивну вриједност.

- У урбанијим подручјима температура ће већ у петак ићи до -10, па и у суботу, а поготово у недјељу. Од понедјељка би требало да дође до пораста температуре, али не пораста који би донио неку врсту прољећног времена, него само повратак у нормалу. Петак, субота и недјеља би требало да буду ледени дани, а тада максимална температура не добије позитивну вриједност - рекао је за "Независне" метеоролог Небојша Куштриновић.

Према ријечима Куштриновића, иако ће зима бити топлија од вишегодишњег просјека, можемо очекивати ваздушне масе поларног поријекла те ниске температуре.

- По дугорочним прогнозама, које су незахвалне, предвиђено је да ће опет крајем овог мјесеца температура ићи у вриједности које говоре о леденим данима - истиче Куштриновић.

Метеоролог Недим Сладић за Н1 је рекао да је пред нама најхладније раздобље ове године, а на планинама се очекују температуре и до -20.

- Ведрина неба, вјетар и свјежина су три фактора која су кључна за интензитет хладноће у овим данима - појаснио је Сладић.

Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, сутра ће превладавати облачно, суво и хладно вријеме уз могућност провејавања снијега на сјеверу и истоку, а према вечери разведравање.

Наредних дана очекује се промјењиво до претежно облачно и хладно вријеме уз могуће провејавање снијега, односно слабије сњежне падавине.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 18m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 14m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 58m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 10m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 43m
    0