Стиже захлађење у Српској, сутра се очекују сњежне падавине

19.01.2022. 15:26
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) сутра се очекују нове падавине које ће прво захватити сјеверне предјеле, а до вечери ће се проширити ка југу и истоку.

Ујутро ће бити хладно уз слаб до умјерен мраз и претежно ведро. У првом дијелу дана претежно сунчано и релативно топло за ово доба године уз постепено наоблачење. На југу слаба киша – саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Падаће прво слаба киша, у вишим предјелима снијег, а до вечери падавине јачају и уз захлађење, а киша ће прећи у сусњежицу и снијег и у нижим предјелима.

На сјеверу током ноћи падавине постепено престају. У вишим предјелима до наредног јутра ће пасти око 10 до 15 центиметара новог снијега, а у нижим предјелима ће се формирати мањи сњежни покривач, до пет центиметара.

Дуваће слаб вјетар, прије подне јужног смјера, а у другој половини дана постепено ће промијенити смјер на сјевер, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус пет до два, у вишим предјелима од минус девет, а дневна од четири до 10, у вишим предјелима од један Целзијусов степен.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова : Бјелашница минус четири, Чемерно нула, Мраковица и Рудо два, Вишеград и Сребреница три, Сарајево, Нови Град, Фоча, Соколац и Хан Пијесак четири, Гацко, Мркоњић Град, Невесиње и Приједор пет, Бијељина и Рибник шест, Билећа, Добој, Зворник и Србац седам, Бањалука девет, Мостар, Неум и Требиње 10 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра киша, до 16 степени Сутра киша, до 16 степени
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 2m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 16m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 6m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 21m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 4m
    0