Што прије поднијети захтјев за плате и доприносе за април

18.05.2020. 18:35
0
ИЗВОР: Srna

Пореска управа Републике Српске позвала је пореске обвезнике да, у складу са Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед појаве вируса корона, овој управи поднесу писану изјаву са захтјевом за исплату најниже плате и уплату припадајућих доприноса за април, да би што прије био исплаћен преостали дио плата за тај мјесец.

Ово се односи на пореске обвезнике који обављају дјелатности којима је одлуком Штаба за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности или који су престали са радом због посљедица дјеловања пандемије вируса, саопштено је из Пореске управе Српске.

Рок за подношење изјаве са захтјевом је 10. јун, али Пореска управа апелује на обвезнике који испуњавају услове да ту изјаву са захтјевом доставе што прије да би захтјеви били обрађени што раније и да би из средстава Фонда солидарности за обнову Републике Српске што прије могла почети исплата најниже плате и уплата припадајућих доприноса за април 2020. запосленима код пореских обвезника који испуњавају услове прописане наведеном уредбом.

Из Пореске управе подсјећају обвезнике да писАну изјаву са захтјевом за исплату најниже плате, списак правних лица и предузетника којима је забрањено обављање дјелатности и који су престали са радом и Упутство за попуњавање изјаве са захтјевом, те остале информације могу пронаћи на интернет-страници Управе /www.poreskaupravars.org/, у секцији "Инфо ковид-19".

Коментари 0
Повезане вијести
Трансплантација још увијек само сан за обољеле у Српској Трансплантација још увијек само сан за обољеле у Српској
На пожаришта у Љубињу од јутрос избачено 60 тона вода На пожаришта у Љубињу од јутрос избачено 60 тона вода
Ђаци и даље не желе у конобаре, пекаре и месаре Ђаци и даље не желе у конобаре, пекаре и месаре
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  5h 47m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  22h 42m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  8h 24m
  0
 • Да ли знате колико струје троши вентилатор?
  23h 18m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  11h 26m
  0