Стотине грађана у реду за петицију за смјену нелегалних власти

17.01.2024. 11:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Више стотина грађана чека у сјеверном дијелу Косовске Митровице да потпише иницијативу за смјену предсједника општине, а слична ситуација је и у Лепосавићу.

Потписивање петиције почело је у 9.00 часова у обје општине. У сјеверном дијелу Косовске Митровице у реду је више стотина грађана који чекају да ставе потпис на петицију, наводи "Косово онлајн".

Петицију могу потписати само грађани који су уписани у бирачки списак, а за потписивање морају да наведу име, презиме, лични број, пребивалиште, телефон и да се потпишу.

Према подацима које је ЦИК доставио иницијаторима петиције, у бирачки списак у сјеверном дијелу Косовске Митровице уписано је 18.200 гласача, а да би се петиција покренула, неопходно је 20 одсто, односно 3.640 потписа.

Иницијатори петиције скупљају потписе за смјену предсједника општине Ердена Атића који је на ову позицију изабран мимо воље Срба.

Велики број грађана је и у Лепосавићу за које је испред зграде општине због хладног времена постављен шатор на мјесту гдје се попуњавају обрасци за петицију.

Мјесто на ком се прукупљају потписи накратко су обишли и припадници Кфора.

Према подацима ЦИК-а, укупан број грађана са правом гласа у општини Лепосавић је 13.441, а од тог броја потребно је 2.689 грађана да потпишу петицију.

На изборима прошле године које су Срби бојкотовали за градоначелника Лепосавића изабран је Љуљзим Хетеми.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 15m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    14h 4m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 41m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    16h 46m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 14m
    0