Stotine građana u redu za peticiju za smjenu nelegalnih vlasti

17.01.2024. 11:09
0
IZVOR: srna.rs

Više stotina građana čeka u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice da potpiše inicijativu za smjenu predsjednika opštine, a slična situacija je i u Leposaviću.

Potpisivanje peticije počelo je u 9.00 časova u obje opštine. U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u redu je više stotina građana koji čekaju da stave potpis na peticiju, navodi "Kosovo onlajn".

Peticiju mogu potpisati samo građani koji su upisani u birački spisak, a za potpisivanje moraju da navedu ime, prezime, lični broj, prebivalište, telefon i da se potpišu.

Prema podacima koje je CIK dostavio inicijatorima peticije, u birački spisak u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice upisano je 18.200 glasača, a da bi se peticija pokrenula, neophodno je 20 odsto, odnosno 3.640 potpisa.

Inicijatori peticije skupljaju potpise za smjenu predsjednika opštine Erdena Atića koji je na ovu poziciju izabran mimo volje Srba.

Veliki broj građana je i u Leposaviću za koje je ispred zgrade opštine zbog hladnog vremena postavljen šator na mjestu gdje se popunjavaju obrasci za peticiju.

Mjesto na kom se prukupljaju potpisi nakratko su obišli i pripadnici Kfora.

Prema podacima CIK-a, ukupan broj građana sa pravom glasa u opštini Leposavić je 13.441, a od tog broja potrebno je 2.689 građana da potpišu peticiju.

Na izborima prošle godine koje su Srbi bojkotovali za gradonačelnika Leposavića izabran je Ljuljzim Hetemi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pretučena dvojica Srba u Bošnjačkoj mahali, uhapšena trojica Albanaca Pretučena dvojica Srba u Bošnjačkoj mahali, uhapšena trojica Albanaca
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 57m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 41m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 54m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    15h 8m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    20h 0m
    0