Страдали путници били на поклоничком путовању

13.10.2022. 13:17
0
ИЗВОР: glassrpske.com

 Група од 114 људи са наша два аутобуса, а у организацији црквених општина Челопек и Зворник кренула на поклоничко путовање ка манастиру Ђунис у Србији, казала је "Гласу Српске" директор сектора саобраћаја у предузећу „Euro Petrol Oil“ Ивана Танацковић, нагласивши да још чекају званичну потврду о броју погинулих.

- На мосту је очигледно било више људи него што је дозвољено, сајла се откачила и сви који су у том тренутку били на мосту пали су у Мораву. Возачи су се понијели херојски, скочили су у воду и спашавали људе колико су могли.  Повријеђени су превезени у Чачак – истакла је Танацковићева.

Додала је да су требали да стигну на вечерњу молитву у манастир уочи сутрашњег празника Покров пресвете Богородице.

  • Једна особа страдала код манастира Јовање (ФОТО)
    13.10.2022. 12:44

    Полиција и ватрогасци извлаче из Западне Мораве људе који су прелазећи мостић упали у ријеку. Ријеч је о посјетиоцима из Зворника.Драматична сцена десила се јутрос у близини Манастира Јовање у ...

Регион
Једна особа страдала код манастира Јовање (ФОТО)

- У плану пута био је и манастир Јовање гдје се несрећа догодила. Несрећа се није догодила са аутобусима, они су били паркирани на паркингу. У питању је висећи мост који води до испоснице Светог Саве код манастира Јовање. Мост је очигледно био у лошем стању, а људи је очигледно било више на мосту него што је дозвољено и мост је попустио. Они који су у том тренутку били на мосту завршили су Морави - испричала је Танацковићева.

Двије жене погинуле су данас када се пјешачки мост преко Западне Мораве у Овчарској Бањи срушио у тренутку док су путници аутобуса из Зворника пјешке прелазили преко њега.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 6m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 50m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 3m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 17m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    21h 36m
    0