Страхиња Ерић на ЗОИ у Пекингу жели да буде у ТОП форми

29.12.2021. 09:23
0
ИЗВОР: Срна

Страхиња Ерић, члан паљанског Смучарског клуба "Сарајево - Источно Сарајево", активно се припрема за учешће на Зимским олимпијским играма у Пекингу у фебруару 2022. године, на којима жели да наступи у топ-форми.

На Олимпијади ће наступити у дисциплини спринт на 1.500 метара, дистанца 15 километара класичним кораком и 50 километара слободно.

Ерић је за Срну рекао да је невјероватан осјећај освојити националну норму за одлазак на Олимпијске игре, што је циљ сваког спортисте.

- Припреме су давно почеле. Вриједно радим заједно са тренером Младеном Плакаловићем и покушаћемо да за Олимпијске игре будем у топ-форми. Све је усмјерено на Олимпијаду - истакао је Ерић.

Очекује, каже, да би му највећи успјех био да на спринту, гдје је најбољи, уђе у прву половину, што сматра да није немогуће, али јесте доста тешко.

Ерић је напоменуо да ће са њим на Зимске олимпијске игре поћи и колегиница Сања Кусмук, док ће се у алпском скијању из БиХ такмичити Елведина Музаферија и Емир Локмић, те Мирза Николајев у дисциплини санкање.

Слика

Фото: Приватна архива

Ерић је недавно наступао у Италији, Швајцарској, Турској гдје је отишао због тренинга и уласка у континуитет трка, а освојио добре резултате.

Према његовим ријечима, у Турској је освојио друго мјесто слободним стилом на 10 километара и четврто мјесто на трци 10 километара класик.

- Освојио сам најбоље бодове у својој каријери, тако да сада имам укупно 58 ФИС бодова, што је у норми свјетског купа - нагласио је Ерић, који је истакао да је задовољан овом сезоном и нада се да ће бити спреман до Олимпијаде.

Страхиња Ерић је у октобру проглашен и за спортисту града Источно Сарајево у 2020. години.

Коментари 0
Повезане вијести
Градоначелник Париза: Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли Градоначелник Париза: Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли
Србија иде на Америку на Олимпијским играма! Србија иде на Америку на Олимпијским играма!
Руски и бјелоруски спортисти не могу на параду у Паризу Руски и бјелоруски спортисти не могу на параду у Паризу
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 53m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 50m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 12m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 26m
    3
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    22h 23m
    0