Штрајк у школама настављен упркос судској одлуци

12.09.2019. 13:52
0
ИЗВОР: Српска инфо

Штрајк запослених у основним и средњим школама у Унско-санском кантону настављен је и јутрос упркос одлуци суда у Бихаћу да привремено забрани штрајк у основним школама. 

Забрану је затражило Кантонално правобранилаштво на захтјев Министарства образовања и Владе Унско-санског кантона.

– Налаже се синдикату да омогући несметано обављање васпитно-образовног процеса у јавним установама основног образовања на подручју Унско-санског кантона. Против овог рјешења није дозвољена жалба – наведено је у рјешењу које је потписала судија Јасмина Липовача.

Након овог рјешења синоћ су у Синдикату образовања имали дуге консултације са адвокатима, а касно увече су послали обавјештење синдикалним подружницама да ипак наставе са штрајком у основним школама, објављено је на порталу сарајевског Ослобођења.

Руководство Синдиката неће извршити политичку привремену мјеру коју је донијела судија Општинског суда у Бихаћу, наводи се у саопштењу Одбора синдиката образовања Унско-санског кантона који је потписала предсједник синдикалног одбора Зехра Хаџић.

Синдикати очекују од подружница данашње извјештаје о “штрајколомцима” међу директорима јер синдикат намјерава да против њих подигне кривичне пријаве због кршења Закона о раду, наводи лист.

Запослени у школама у Унско-санском кантону траже од Кантоналне владе да поштује колективни уговор за запослене у образовању и да се испоштује раније договорена основица за плате која се, како тврде, крши од септембра прошле године.

Коментари 0
Повезане вијести
Грчки цариници у штрајку Грчки цариници у штрајку
Радници „Шума Српске“ траже веће плате или иду у штрајк Радници „Шума Српске“ траже веће плате или иду у штрајк
У Републици Српској ће бити организована штрајкачка стража, ево шта је то У Републици Српској ће бити организована штрајкачка стража, ево шта је то
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 3m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 58m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    4h 46m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    14h 20m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 52m
    0