Стручњаци откривају када је најбоље вријеме за одлазак у пензију

17.10.2020. 19:35
1
ИЗВОР: Srpskainfo

Стручњаци инсистирају на томе да ћете бити срећнији и да ћете живјети дуже ако вјечно радите, али са опуштенијим распоредом.

Ако желите да сазнате када је право вријеме да се пензионишете, интернет ће вам радо понудити брдо финансијских калкулатора.

Оно што ће се мало стручњака запитати је да ли би уопште требало да се пензионишете.

Стручњаци су интервјуисали људе старости од 70 до 100 година како би боље разумијели шта доприноси задовољству животом. Сваки од интервјуисаних изјавио је да и даље ради.

Превише времена проведено без икакве сврхе повезано је са осећајем туге и незадовољства. Важно је да наставите да имате неку преокупацију.

То не треба да буде непрестани рад, већ активности, савјетују стручњаци.

Неки сматрају да своју каријеру чак потпуно погрешно прилагођавамо ритму нашег живота, присиљавајући људе да проживљавају најпродуктивније професионалне године док одгајају малу дјецу, а затим раде све мање и мање у каснијим годинама.

Умјесто професионалног спринта који траје четири деценије и који се нагло завршава са 65 година, стручњаци сматрају да бисмо требали да имамо обрнути приступ.

У 20-им и 30-им би требало да се посветимо дјеци и њиховом одгајању, а затим да потпуно оперативна каријера почне у 40-им и заврши се у осамдесетим годинама, пише портал BizLife.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Marija 19.10.2020. 15:25
  Ja predlazem da radimo dok smo zivi a drzavi da redovno placamo doprinose sta ce nam penzija
Повезане вијести
Све организационе јединице „Шума Српске“ под лупом комисије Све организационе јединице „Шума Српске“ под лупом комисије
Научница описала шта се десило када су отворили Христов гроб Научница описала шта се десило када су отворили Христов гроб
САНУ покреће велико истраживање о српском језику у јавној ријечи САНУ покреће велико истраживање о српском језику у јавној ријечи
Најчитаније
 • Дојаве о бомбама на више локација у Источном Сарајеву
  6h 30m
  0
 • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева због наношења тјелесних повреда
  5h 41m
  0
 • Ухапшено лице осумњичено за промет наркотицима у Источном Сарајеву
  2h 18m
  0
 • Крађа у Палама
  6h 44m
  0
 • Нестао Милош Граховац из Невесиња
  5h 45m
  0