Струја поскупљује, а хидроелектране радницима купују наочаре

10.12.2020. 18:04
0
ИЗВОР: capital.ba

Иако Електропривреда Републике Српске покушава јавност убиједити у оправданости поскупљења струје за привреду и да паралалено чини све да у оквиру холдинга спроведу уштеде, зависна предузећа их упорно демантују.

Радници Хидроелектрана на Врбасу без обзира на пословне резултате, уживају бенефите који већина радника у Српској може само да сања.

За крај године од предузећа ће добити наочаре, у складу са диоптријом која им буде утврђена код офталмолога.

Како се може видјети у тендерској документацији наочаре у предузећу носи 96 запослених. Процјена је како ће преглед, оквири и стакла предузеће коштати око 20.000 марака.

- Оквир треба бити израђен од нерђајућег метала, модерног дизајна са еластичним ручкицама које се лако прилагођавају - један је од захтјева из ХЕВ-а.

Колико је предузеће посветило пажњу овом проблему најбоље говори чињеница да су одредили и марку и тип уређаја на којима желе да се очи њихових радника прегледају. Међутим, то такође може да значи и како се у овом случају погодовало одређеном офталмологу да добије посао, а који има баш ту опрему.

Томе у прилог говори и чињеница да из управе траже да се радници прегледају на уређају  “Tomey RT 6000 I” као и да клиника мора посједовати микроскоп “Haag Streit BQ 900LED”.

Без обзира на све, нејасно је зашто јавно предузеће сноси трошкове набавке наочара, пошто није ријеч о заштитној опреми или дијелу опреме која се користи на послу.

Наочаре не требају да се виде пословни резултати управе Хидроелектрана на Врбасу. Око 150 запослених, са управом на челу, је за девет мјесеци ове године направило пословни минус у предузећу од 750.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Од 1. августа струја поскупљује 10 одсто у ФБиХ Од 1. августа струја поскупљује 10 одсто у ФБиХ
Грађани могу од ЕРС тражити нове рачуне за прошлу годину Грађани могу од ЕРС тражити нове рачуне за прошлу годину
Нема поскупљења струје у Српској Нема поскупљења струје у Српској
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  8h 44m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  13h 26m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  7h 26m
  2
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  7h 39m
  0
 • Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  12h 56m
  2