Struja poskupljuje, a hidroelektrane radnicima kupuju naočare

10.12.2020. 18:04
0
IZVOR: capital.ba

Iako Elektroprivreda Republike Srpske pokušava javnost ubijediti u opravdanosti poskupljenja struje za privredu i da paralaleno čini sve da u okviru holdinga sprovedu uštede, zavisna preduzeća ih uporno demantuju.

Radnici Hidroelektrana na Vrbasu bez obzira na poslovne rezultate, uživaju benefite koji većina radnika u Srpskoj može samo da sanja.

Za kraj godine od preduzeća će dobiti naočare, u skladu sa dioptrijom koja im bude utvrđena kod oftalmologa.

Kako se može vidjeti u tenderskoj dokumentaciji naočare u preduzeću nosi 96 zaposlenih. Procjena je kako će pregled, okviri i stakla preduzeće koštati oko 20.000 maraka.

- Okvir treba biti izrađen od nerđajućeg metala, modernog dizajna sa elastičnim ručkicama koje se lako prilagođavaju - jedan je od zahtjeva iz HEV-a.

Koliko je preduzeće posvetilo pažnju ovom problemu najbolje govori činjenica da su odredili i marku i tip uređaja na kojima žele da se oči njihovih radnika pregledaju. Međutim, to takođe može da znači i kako se u ovom slučaju pogodovalo određenom oftalmologu da dobije posao, a koji ima baš tu opremu.

Tome u prilog govori i činjenica da iz uprave traže da se radnici pregledaju na uređaju  “Tomey RT 6000 I” kao i da klinika mora posjedovati mikroskop “Haag Streit BQ 900LED”.

Bez obzira na sve, nejasno je zašto javno preduzeće snosi troškove nabavke naočara, pošto nije riječ o zaštitnoj opremi ili dijelu opreme koja se koristi na poslu.

Naočare ne trebaju da se vide poslovni rezultati uprave Hidroelektrana na Vrbasu. Oko 150 zaposlenih, sa upravom na čelu, je za devet mjeseci ove godine napravilo poslovni minus u preduzeću od 750.000 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Građani mogu od ERS tražiti nove račune za prošlu godinu Građani mogu od ERS tražiti nove račune za prošlu godinu
Nema poskupljenja struje u Srpskoj Nema poskupljenja struje u Srpskoj
Vladičić pojasnio kome će struja biti skuplja, a kome ne Vladičić pojasnio kome će struja biti skuplja, a kome ne
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    19h 38m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 22m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    13h 7m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    10h 6m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    10h 12m
    0