Студенти Правног факултета у Палама постигли одличан успјех на такмичењу у Нишу (ФОТО)

13.04.2023. 18:56
0
ИЗВОР: katera.news

Марија Божић, Марија Ђорђевић, Марија Трипић, Кристина Живановић, Христина Станчић, Лада Кариклић и Милица Радоња, студенти треће и четврте године Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву учествовале су на такмичењу у симулацији кривичног поступка.

Такмичење је организовао Правни факултет у Нишу, у периоду од 7. до 9. априла, а на њему су учествовали и студенти правних факултета из Ниша, Београда и Сарајева, као и приправници из правосудних институција у Београду и Нишу.

На такмичењу је симулирано суђење у кривичном поступку, пред првостепеним судом, при чему се такмичење одвијало у рундама, а такмичари су иступали пред трочланим вијећем, сачињеним од по једног представника судијске функције, једног представника тужилачке функције и једног адвоката, саопштили су са Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Слика

Фото: pravni.ues.rs.ba

Након сусрета са тимовима сачињеним од судијских приправника Првог основног суда у Београду, Правног факултета из Београда и тима сачињеног од судијских приправника Основног суда у Нишу, студенти Правног факултета у Палама су освојили титулу тима у успону.

- Без обзира на то што први пут учествују на оваквом виду такмичења из области кривичног права, остварени су запажени резултати и наш тим се кући вратио са пехаром, сертификатима и богатим искуством, а студент Христина Станчић добила је награду за улогу најбољег свједока.   Богата знања, познавање релевантног законодавства Босне и Херцеговине, али и Републике Србије, сналажљивост и истрајност, само су неке од вјештина које су неопходне за успјешно бављење правном струком, а наше студенткиње су управо те способности и показале на овом такмичењу – навели су са овог факултет.

Слика

Фото: pravni.ues.rs.ba

Током трајања такмичења студенти су имали прилику да се упознају и да стекну практично искуство у поступању у улогама јавног тужиоца, браниоца, свједока и вјештака.

- Надамо се да ће се и у наредном периоду овакви позитивни резултати низати и да ће наши студенти наставити, да на сјајан начин, представљају Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву - рекли са Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
На Универзитету у Источном Сарајеву у првом року уписано 967 студената На Универзитету у Источном Сарајеву у првом року уписано 967 студената
Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 4m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 3m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 39m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 0m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 43m
    9