Студенти Правног факултета у Палама постигли одличан успјех на такмичењу у Нишу (ФОТО)

13.04.2023. 18:56
0
ИЗВОР: katera.news

Марија Божић, Марија Ђорђевић, Марија Трипић, Кристина Живановић, Христина Станчић, Лада Кариклић и Милица Радоња, студенти треће и четврте године Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву учествовале су на такмичењу у симулацији кривичног поступка.

Такмичење је организовао Правни факултет у Нишу, у периоду од 7. до 9. априла, а на њему су учествовали и студенти правних факултета из Ниша, Београда и Сарајева, као и приправници из правосудних институција у Београду и Нишу.

На такмичењу је симулирано суђење у кривичном поступку, пред првостепеним судом, при чему се такмичење одвијало у рундама, а такмичари су иступали пред трочланим вијећем, сачињеним од по једног представника судијске функције, једног представника тужилачке функције и једног адвоката, саопштили су са Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Слика

Фото: pravni.ues.rs.ba

Након сусрета са тимовима сачињеним од судијских приправника Првог основног суда у Београду, Правног факултета из Београда и тима сачињеног од судијских приправника Основног суда у Нишу, студенти Правног факултета у Палама су освојили титулу тима у успону.

- Без обзира на то што први пут учествују на оваквом виду такмичења из области кривичног права, остварени су запажени резултати и наш тим се кући вратио са пехаром, сертификатима и богатим искуством, а студент Христина Станчић добила је награду за улогу најбољег свједока.   Богата знања, познавање релевантног законодавства Босне и Херцеговине, али и Републике Србије, сналажљивост и истрајност, само су неке од вјештина које су неопходне за успјешно бављење правном струком, а наше студенткиње су управо те способности и показале на овом такмичењу – навели су са овог факултет.

Слика

Фото: pravni.ues.rs.ba

Током трајања такмичења студенти су имали прилику да се упознају и да стекну практично искуство у поступању у улогама јавног тужиоца, браниоца, свједока и вјештака.

- Надамо се да ће се и у наредном периоду овакви позитивни резултати низати и да ће наши студенти наставити, да на сјајан начин, представљају Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву - рекли са Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
"Катера" доноси конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години "Катера" доноси конкурс за упис студената у академској 2024/2025. години
Промовисана 22 дипломирана инжењера и шест мастера машинства Промовисана 22 дипломирана инжењера и шест мастера машинства
Промоција дипломираних инжењера и мастера машинства Промоција дипломираних инжењера и мастера машинства
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  18h 17m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  19h 38m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  19h 6m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  7h 10m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  11h 14m
  0