Studenti Pravnog fakulteta u Palama postigli odličan uspjeh na takmičenju u Nišu (FOTO)

13.04.2023. 18:56
0
IZVOR: katera.news

Marija Božić, Marija Đorđević, Marija Tripić, Kristina Živanović, Hristina Stančić, Lada Kariklić i Milica Radonja, studenti treće i četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu učestvovale su na takmičenju u simulaciji krivičnog postupka.

Takmičenje je organizovao Pravni fakultet u Nišu, u periodu od 7. do 9. aprila, a na njemu su učestvovali i studenti pravnih fakulteta iz Niša, Beograda i Sarajeva, kao i pripravnici iz pravosudnih institucija u Beogradu i Nišu.

Na takmičenju je simulirano suđenje u krivičnom postupku, pred prvostepenim sudom, pri čemu se takmičenje odvijalo u rundama, a takmičari su istupali pred tročlanim vijećem, sačinjenim od po jednog predstavnika sudijske funkcije, jednog predstavnika tužilačke funkcije i jednog advokata, saopštili su sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Slika

Foto: pravni.ues.rs.ba

Nakon susreta sa timovima sačinjenim od sudijskih pripravnika Prvog osnovnog suda u Beogradu, Pravnog fakulteta iz Beograda i tima sačinjenog od sudijskih pripravnika Osnovnog suda u Nišu, studenti Pravnog fakulteta u Palama su osvojili titulu tima u usponu.

- Bez obzira na to što prvi put učestvuju na ovakvom vidu takmičenja iz oblasti krivičnog prava, ostvareni su zapaženi rezultati i naš tim se kući vratio sa peharom, sertifikatima i bogatim iskustvom, a student Hristina Stančić dobila je nagradu za ulogu najboljeg svjedoka.   Bogata znanja, poznavanje relevantnog zakonodavstva Bosne i Hercegovine, ali i Republike Srbije, snalažljivost i istrajnost, samo su neke od vještina koje su neophodne za uspješno bavljenje pravnom strukom, a naše studentkinje su upravo te sposobnosti i pokazale na ovom takmičenju – naveli su sa ovog fakultet.

Slika

Foto: pravni.ues.rs.ba

Tokom trajanja takmičenja studenti su imali priliku da se upoznaju i da steknu praktično iskustvo u postupanju u ulogama javnog tužioca, branioca, svjedoka i vještaka.

- Nadamo se da će se i u narednom periodu ovakvi pozitivni rezultati nizati i da će naši studenti nastaviti, da na sjajan način, predstavljaju Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu - rekli sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Konkurs za upis studenata 12. juna Konkurs za upis studenata 12. juna
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    17h 46m
    3
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    13h 58m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 19m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    21h 48m
    0
  • Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj
    20h 46m
    0