Studenti Pravnog fakulteta u Palama postigli odličan uspjeh na takmičenju u Nišu (FOTO)

13.04.2023. 18:56
0
IZVOR: katera.news

Marija Božić, Marija Đorđević, Marija Tripić, Kristina Živanović, Hristina Stančić, Lada Kariklić i Milica Radonja, studenti treće i četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu učestvovale su na takmičenju u simulaciji krivičnog postupka.

Takmičenje je organizovao Pravni fakultet u Nišu, u periodu od 7. do 9. aprila, a na njemu su učestvovali i studenti pravnih fakulteta iz Niša, Beograda i Sarajeva, kao i pripravnici iz pravosudnih institucija u Beogradu i Nišu.

Na takmičenju je simulirano suđenje u krivičnom postupku, pred prvostepenim sudom, pri čemu se takmičenje odvijalo u rundama, a takmičari su istupali pred tročlanim vijećem, sačinjenim od po jednog predstavnika sudijske funkcije, jednog predstavnika tužilačke funkcije i jednog advokata, saopštili su sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Slika

Foto: pravni.ues.rs.ba

Nakon susreta sa timovima sačinjenim od sudijskih pripravnika Prvog osnovnog suda u Beogradu, Pravnog fakulteta iz Beograda i tima sačinjenog od sudijskih pripravnika Osnovnog suda u Nišu, studenti Pravnog fakulteta u Palama su osvojili titulu tima u usponu.

- Bez obzira na to što prvi put učestvuju na ovakvom vidu takmičenja iz oblasti krivičnog prava, ostvareni su zapaženi rezultati i naš tim se kući vratio sa peharom, sertifikatima i bogatim iskustvom, a student Hristina Stančić dobila je nagradu za ulogu najboljeg svjedoka.   Bogata znanja, poznavanje relevantnog zakonodavstva Bosne i Hercegovine, ali i Republike Srbije, snalažljivost i istrajnost, samo su neke od vještina koje su neophodne za uspješno bavljenje pravnom strukom, a naše studentkinje su upravo te sposobnosti i pokazale na ovom takmičenju – naveli su sa ovog fakultet.

Slika

Foto: pravni.ues.rs.ba

Tokom trajanja takmičenja studenti su imali priliku da se upoznaju i da steknu praktično iskustvo u postupanju u ulogama javnog tužioca, branioca, svjedoka i vještaka.

- Nadamo se da će se i u narednom periodu ovakvi pozitivni rezultati nizati i da će naši studenti nastaviti, da na sjajan način, predstavljaju Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu - rekli sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u prvom roku upisano 967 studenata Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u prvom roku upisano 967 studenata
Nakon prvog upisnog roka ostalo 27 slobodnih mjesta na budžetu na Mašinskom fakultetu Nakon prvog upisnog roka ostalo 27 slobodnih mjesta na budžetu na Mašinskom fakultetu
U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene
Najčitanije
 • Dječaku iz Istočnog Sarajeva spašena ruka brzom reakcijom ljekara KCUS-a
  19h 18m
  11
 • Saslušan sveštenik sa Pala: Sumnja se da je prodavao lažne diplome "po povoljnoj cijeni"
  16h 9m
  2
 • Identifikovana lica koja se dovode u vezu sa nanošenjem povreda licu u Istočnom Novom Sarajevu
  21h 13m
  1
 • U PU Istočno Sarajevo saslušana tri lica zbog prodaje i kupovine diploma
  20h 0m
  4
 • Pale: Uhapšeni osumnjičeni za izazivanje požara
  20h 48m
  0