Студентски дом у Фочи мијења име

17.08.2023. 20:04
3
ИЗВОР: nezavisne.com

Влада Републике Српске дала је данас сагласност на Елаборат о оправданости промјене статуса и назива Јавне установе Студентски дом "Фоча" у статус и назив Јавне установе Студентски центар "Бориша Старовић".

Разлози за доношење одлуке заснивају се, између осталог, на чињеници да Студентски центар "Бориша Старовић" Фоча представља установу од посебног интереса за Републику Српску, те да добија назив у част првог декана Медицинског факултета у Фочи и ректора Универзитета у Источном Сарајеву, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске.

Као разлози за доношење одлуке наведени су и знатно повећање броја домаћих, као и студената из иностранства на Универзитету у Источном Сарајеву и организационим јединицама у Фочи, могућност остваривања права на смјештај и исхрану домаћих и студената из иностранства, те могућност остваривања културних, умјетничких и спортско-рекреативних активности студената.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Nataša 18.08.2023. 08:23
    Tako smo Dr Lazića i Desanku Maksimović izjednačili sa navijačem fudbalskog kluba, koji je na žalost tragično izgubio život.
  • Generic placeholder image
    Mladen 18.08.2023. 06:40
    Ako , trebalo je isto tako i Bolnicu u Istocnom Sarajevu nazvati po dr Miodragu Lazicu ali politika cini svoje- naziv Srbija da nas podsjeca da je AV dao pare da se izgradi i obnovi dio bolnice a dr Lazicu mural i setaliste.
    Tako se oduzujemo HEROJU.

  • Generic placeholder image
    Neven 17.08.2023. 23:46
    Zaslužio je to odavno pokojni prof.dr Boriša. Veliki čovjek, humanista i osnivač Medicinskog fakulteta u Foči. Bog da mu dušu prosti i da rajsko naselje. Amin.
Повезане вијести
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената На поклоњење Светом Василију из Фоче ходочасти 80 студената
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 12m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 54m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 27m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 1m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 46m
    3