Студентски предузетнички инкубатор даје резултате

30.11.2019. 10:11
0
ИЗВОР: Srna

Студентски предузетнички инкубатор, који је покренут почетком ове године на Економском факултету Пале, већ даје конкретне резултате, а један од њих биће презентован сутра увече у Источном Новом Сарајеву, гдје ће бити отворен ресторан "Чаролија укуса".

Члан Инкубатора и власник овог угоститељског објекта Владан Дроца најављује за Срну да ће покушати да промовише и афирмише производњу традиционалне и здраве хране, при чему ће се значајно ослањати на услуге локалних пољопривредних произвођача из руралних дијелова Источног Сарајева.

Он најављује да ће ресторан "Чаролија укуса" пружати и услуге кетеринга.

Економски факултет Пале основао је почетком године Студентски предузетнички инкубатор који ће обављати дјелатност у сврху подршке студентима и дипломцима Економског факултета и Универзитета у Источном Сарајеву при развоју пословних идеја и регистрацији предузетничке активности.

Студентски предузетнички инкубатор пружа услуге бесплатног канцеларијског простора са покривеним режијским трошковима, као и услуге консалтинга и посредовања у обезбјеђивању средстава за започињање предузетничке активности.

Ова активност покренута је ради афирмације самозапошљавања и подршке проактивном приступу у економској валоризацији пословних и иновативних идеја.

Инкубатор је и мјесто за све оне који су заинтересовани за обуку о начину формулисања пословне идеје, писања бизнис плана и обезбјеђивања финансијских средстава за покретање властитог бизниса или имају формулисану пословну идеју, предузеће или предузетничку радњу.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Побједник туцијаде у Палама Филип Илић Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 51m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 35m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    11h 11m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    24m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18m
    0