Studentski preduzetnički inkubator daje rezultate

30.11.2019. 10:11
0
IZVOR: Srna

Studentski preduzetnički inkubator, koji je pokrenut početkom ove godine na Ekonomskom fakultetu Pale, već daje konkretne rezultate, a jedan od njih biće prezentovan sutra uveče u Istočnom Novom Sarajevu, gdje će biti otvoren restoran "Čarolija ukusa".

Član Inkubatora i vlasnik ovog ugostiteljskog objekta Vladan Droca najavljuje za Srnu da će pokušati da promoviše i afirmiše proizvodnju tradicionalne i zdrave hrane, pri čemu će se značajno oslanjati na usluge lokalnih poljoprivrednih proizvođača iz ruralnih dijelova Istočnog Sarajeva.

On najavljuje da će restoran "Čarolija ukusa" pružati i usluge keteringa.

Ekonomski fakultet Pale osnovao je početkom godine Studentski preduzetnički inkubator koji će obavljati djelatnost u svrhu podrške studentima i diplomcima Ekonomskog fakulteta i Univerziteta u Istočnom Sarajevu pri razvoju poslovnih ideja i registraciji preduzetničke aktivnosti.

Studentski preduzetnički inkubator pruža usluge besplatnog kancelarijskog prostora sa pokrivenim režijskim troškovima, kao i usluge konsaltinga i posredovanja u obezbjeđivanju sredstava za započinjanje preduzetničke aktivnosti.

Ova aktivnost pokrenuta je radi afirmacije samozapošljavanja i podrške proaktivnom pristupu u ekonomskoj valorizaciji poslovnih i inovativnih ideja.

Inkubator je i mjesto za sve one koji su zainteresovani za obuku o načinu formulisanja poslovne ideje, pisanja biznis plana i obezbjeđivanja finansijskih sredstava za pokretanje vlastitog biznisa ili imaju formulisanu poslovnu ideju, preduzeće ili preduzetničku radnju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    19h 37m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    17h 39m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    16h 32m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    16h 37m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    15h 40m
    1