Ступила на снагу одлука о ванредном стању у Републици Српској

03.04.2020. 09:02
0
ИЗВОР: Srna

Одлука о проглашењу ванредног стања на територији Републике Српске усљед вируса корона од данас је ступила на снагу.

Директор Службеног гласника Републике Српске Манојло Зрнић рекао је Срни да је одлука објављена јуче у Службеном гласнику и да на снагу ступа дан касније, односно данас.

- Проглашава се ванредно стање за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед корона вируса 2019-нКоВ - наводи се у овој одлуци.

Вијеће народа Републике Српске претходно је обавијестило Народну скупштину Српске да су клубови делегата у Вијећу народа разматрали одлуку о проглашењу ванредног стања за територију Српске и њеном пријевременом ступању на снагу, те констатовали да се оне не односе на витални национални интерес конститутивних народа.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је поменуте одлуке у суботу, 28. марта на приједлог Владе како би институције могле ефикасније реаговати на епидемију вируса корона.

Представници бошњачких политичких партија најављивали су да ће уложити вето на поменуте одлуке, али су јуче на састанку предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић са потпредсједавајућим Вијећа народа Српске из реда бошњачког народа Михнетом Окићем и послаником у Народној скупштини Едином Рамићем разријешене дилеме у погледу увођења ванредног стања чиме су створене претпоставке да одлука ступи на снагу. 

Коментари 0
Повезане вијести
Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 1m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 3m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 1m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 56m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 4m
    1