Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића

28.06.2024. 10:59
0
ИЗВОР: srna.rs

Основни суд у Приштини прогласио је кривим Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгишу Марковића и Жарка Јовановића кривим за помагање у убиству предсједника Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливера Ивановића и осудио тројицу од четворо окривљених на казне од четири до 10 година затвора.

Рошић је осуђен на 10 година затвора, а Марковић и Јовановић на по четири године.

Спасојевић је осуђен на новчану казну од 4.500 евра, а уколико не може да је плати, казна ће бити преиначена у затворску од четири и по године.

Ово је првостепена пресуда, а осуђени имају право жалбе Апелационом суду.

Силвану Арсовић суд је ослободио оптужби, а за оптуженог Радета Басару раније је одлучено да се одустаје од оптужнице, пренио је РТС.

Нико од оптужених није присуствовао изрицању пресуде, а током судског процеса било им је дозвољено да се бране са слободе.

Они су осуђени по трећој, допуњеној оптужници тужилаштва, подигнутој 2020. године.

Оптужница није подигнута против извршиоца или налогодаваца, већ против лица која су наводно била дио организоване криминалне групе која је учествовала у убиству Оливера Ивановића.

Један од водећих српских политичара на Косову и Метохији Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред сједишта своје странке у Косовској Митровици, а судски процес је почео у јулу 2021. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице Дјеца из Лепосавића осјетила топлину дома породице Ђурић из Власенице
Марко и Милан са Космета даровали крв у знак захвалности грађанима Источног Сарајева Марко и Милан са Космета даровали крв у знак захвалности грађанима Источног Сарајева
МУП о убиству у Сарајеву: Свекрва пријавила да се снаха убила МУП о убиству у Сарајеву: Свекрва пријавила да се снаха убила
Најчитаније
  • Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
    1h 11m
    0
  • Оптужено 15 физичких и шест правних лица због трговине дипломама
    19h 24m
    4
  • Бура одувала двоје туриста са плаже на околно острво
    13h 49m
    0
  • TECHNO MIN запошљава: Продавач IT опреме
    19h 56m
    1
  • Теодора Чанчар најмлађа беба у Фочи
    22h 5m
    0