Суђење Трампу преносиће "Јутјуб" и телевизија

01.09.2023. 10:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

По први пут у америчкој историји, камере и пренос уживо биће дозвољени на суђењу бившем предсједнику САД Доналду Трампу због оптужбе за покушај поништавања резултата избора.

Судија Вишег суда округа Фултон Скот Мекафи рекао је да ће дозволити директан пренос на „Јутјубу“ свих повезаних саслушања и суђења која произилазе из велике, опсежне оптужнице окружног тужиоца Фани Вилис против бившег предсједника Доналда Трампа.

Пренос уживо ће водити суд, преноси РТС.

Бивши предсједник се изјаснио да није крив у том случају. Трамп се предао прошле недјеље у затвору округа Фултон, након што су он и још 18 особа оптужени за наводно учешће у "злочиначком подухвату" који је имао за циљ да поништи његов губитак на предсједничким изборима у Џорџији 2020. Трамп је оптужен за 13 кривичних дјела.

Датум суђења још није одређен.

То ће бити први пут да је на суђењу дозвољено да камере сниме комплетан поступак у једном од четири кривична случаја покренута против Трампа ове године. Џорџија дозвољава камере у судници све док не ометају поступак.

Бројним фотографима је било дозвољено да уђу у судницу на неколико минута прије почетка саслушања у вези са Трамповом оптужбом у Њујорку у априлу.

Камере обично нису дозвољене у судницама у Њујорку, али су новинске организације тражиле изузетак.

Камере нису дозвољене ни у суду на савезном нивоу.

Трамп је оптужен у два случаја пред савезним судом. Један се односи на његово руковање осјетљивим владиним документима након што је напустио функцију, а други на Трампов наводни покушај да заустави пренос власти послије предсједничких избора 2020.

Коментари 0
Повезане вијести
Насиље у америчкој политици: Историјат атентата на предсједнике и политичаре Насиље у америчкој политици: Историјат атентата на предсједнике и политичаре
Суд наредио пуштање на слободу власника рингишпила који се преврнуо Суд наредио пуштање на слободу власника рингишпила који се преврнуо
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  19h 38m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  11h 42m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  9h 12m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  17h 1m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  20h 49m
  0