Суђење Трампу преносиће "Јутјуб" и телевизија

01.09.2023. 10:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

По први пут у америчкој историји, камере и пренос уживо биће дозвољени на суђењу бившем предсједнику САД Доналду Трампу због оптужбе за покушај поништавања резултата избора.

Судија Вишег суда округа Фултон Скот Мекафи рекао је да ће дозволити директан пренос на „Јутјубу“ свих повезаних саслушања и суђења која произилазе из велике, опсежне оптужнице окружног тужиоца Фани Вилис против бившег предсједника Доналда Трампа.

Пренос уживо ће водити суд, преноси РТС.

Бивши предсједник се изјаснио да није крив у том случају. Трамп се предао прошле недјеље у затвору округа Фултон, након што су он и још 18 особа оптужени за наводно учешће у "злочиначком подухвату" који је имао за циљ да поништи његов губитак на предсједничким изборима у Џорџији 2020. Трамп је оптужен за 13 кривичних дјела.

Датум суђења још није одређен.

То ће бити први пут да је на суђењу дозвољено да камере сниме комплетан поступак у једном од четири кривична случаја покренута против Трампа ове године. Џорџија дозвољава камере у судници све док не ометају поступак.

Бројним фотографима је било дозвољено да уђу у судницу на неколико минута прије почетка саслушања у вези са Трамповом оптужбом у Њујорку у априлу.

Камере обично нису дозвољене у судницама у Њујорку, али су новинске организације тражиле изузетак.

Камере нису дозвољене ни у суду на савезном нивоу.

Трамп је оптужен у два случаја пред савезним судом. Један се односи на његово руковање осјетљивим владиним документима након што је напустио функцију, а други на Трампов наводни покушај да заустави пренос власти послије предсједничких избора 2020.

Коментари 0
Повезане вијести
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Апсолутна побједа Доналда Трампа Апсолутна побједа Доналда Трампа
Уставни суд одлучио: Одлука о повећању цијене струје у Српској неуставна Уставни суд одлучио: Одлука о повећању цијене струје у Српској неуставна
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    21h 2m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    20h 33m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 49m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 56m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 44m
    2