Сукоб навијача и полиције код Загреба, двоје рањено

22.05.2022. 09:43
0
ИЗВОР: tanjug.rs

На аутопуту између Загреба и Карловца ноћас је дошло до великих нереда и масовног сукоба између навијача сплитског Хајдука и полиције, а двије особе су рањене из ватреног оружја, извјештавају хрватски медији.

У сукобима је учествовало више стотина људи, а како је полиција саопштила, двије особе су рањене из ватреног оружја које су полицајци употријебили. У нередима је десетак полицајаца повријеђено, преноси портал Индекс.

Како је саопштила полиција, током организованог праћења око 1.600 навијача Хајдука у аутобусима, комби возилима и путничким аутомобилима који су се враћали с утакмице у Загребу са Динамом, навијачи су самоиницијативно стали на аутопуту А1 код одморишта „Десинец“ и тако блокирали све траке аутопута у правцу Карловца.

Потом је, оглушивши се на полицијска упозорења и наредбе, неколико стотина њих напало и гађало предметима полицијске службенике из више полицијских управа који су их пратили, извјестила је загребачка полиција.

Припадници полиције су узвратили и примијенили силу, укључујући и ватрено оружје, након чега је праћена колона поново стављена под контролу, наводи Индекс.

У току је идентификација и привођење осумњичених за кривична дјела и прекршаје.

Коментари 0
Повезане вијести
Полиција и даље обезбјеђује мјесто убиства мушкарца у Бањалуци Полиција и даље обезбјеђује мјесто убиства мушкарца у Бањалуци
Мароко и Хрватска у осмини Свјетског првенства у Катару Мароко и Хрватска у осмини Свјетског првенства у Катару
Источно Сарајево уз "Орлове" (ФОТО) Источно Сарајево уз "Орлове" (ФОТО)
Најчитаније
 • Преминуо Веселин Пукета
  4h 9m
  1
 • Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије
  5h 13m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  20h 28m
  0
 • Рецепт за посну сарму
  6h 57m
  1
 • Осумњичени за брутално убиство младића предат Тужилаштву
  20h 47m
  1