Шумарима добар и нови и стари директор

17.09.2019. 20:18
0
ИЗВОР: Srpska.info

“Што се тиче нас радника, нови директор је добар, а добар је био и онај стари”. Овако је смјену на челу Шумског газдинства “Романија” Соколац прокоментарисала Славица Елез, предсједница синдиката у овој шумарији и потпредсједница Јединствене удружене синдикалне организације ЈП “Шуме РС”.

Елезова је у изјави за Српскаинфо прецизирала да синдикат неће да се мијеша у кадровску политику, нити у међустраначке договоре, јер им то “није посао”.

– Што се нас тиче, нама је важно да нема отказа, ни шиканирања радника, да су плате редовне и да се не смањују. А што се тога тиче, стварно нисмо имали проблема ни са Влајком Секулићем, који је смијењен са директорске позиције, а ни са новоизабраним в.д. директора Страхињом Башевићем. Он је и раније био директор и поштовао је радничка права – рекла је Елезова.

Башевић је млади инжењер шумарства, који је за директоровања Влајка Секулића био технички директор соколачке шумарије. Локални дрвопрерађивачи су, када су прије двије године протествовали због малверзација у ШГ “Романија”, тражили да управо Башевић дође на чело Шумског газдинства.

Коментари 0
Повезане вијести
У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви
Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    3h 59m
    0
  • Слани мафини
    13h 20m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 15m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 9m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 38m
    0