Сунчано и топло

26.07.2024. 08:47
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа нијe било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је 35 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Соколац,

Због радова на 10 kV воду Соколовићи, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 7.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима: Соколовићи, Бабић Кула, Селишта, Калиманићи, Берег, Барник и Грбићи.

Фоча,

Због радова на 10 kV воду Завајт, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи, Завајт, Мештревац и Златни Бор.

 У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођена су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа су имале имале интервенције.

Хан Пијесак:

По дојави полиције у 22.00 часа у селу Мрков интервенција осам ватрогасаца на спашавању мушке особе која је пала са литице. Ватрогасци су спасили поменуто лице у 1.15 часова, а које је потом одмах превезено у болницу Зворник.

Посебних ограничења јутрос нема на већини путева у Републици Српској и ФБиХ, вози се без застоја, а измјене су само на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Радови се изводе и на подручју Приједора, Требиња, на путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због чега се саобраћај одвија успорено.

Због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене" измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на ауто-путу Градишка-Бањалука због радова на мосту "Богдановац".

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

На граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

 У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и топло вријеме са температуром ваздуха до 34 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена бура на ударе појачана, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница седам, Соколац, Хан Пијесак и Шипово 11, Сребреница, Фоча, Чемерно и Иван Седло 13, Мркоњић Град и Бугојно 14, Калиновик, Гацко, Кнежево, Рибник, Нови Град и Сарајево 15, Приједор и Бихаћ 16, Бањалука, Добој, Зворник, Вишеград, Србац и Тузла 17, Зеница Билећа 20, Бијељина и Требиње 21, Мостар 24 и Неум 25 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра промјенљиво, током ноћи киша Сутра промјенљиво, током ноћи киша
Коловози мјестимично влажни Коловози мјестимично влажни
Данас сунчано уз умјерену облачност Данас сунчано уз умјерену облачност
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 11m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 34m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 7m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 4m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 55m
    0