Sunčano i toplo

26.07.2024. 08:47
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 35 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Sokolac,

Zbog radova na 10 kV vodu Sokolovići, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 7.00 do 16.00 časova potrošačima u naseljima: Sokolovići, Babić Kula, Selišta, Kalimanići, Bereg, Barnik i Grbići.

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodu Zavajt, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 15.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići, Zavajt, Meštrevac i Zlatni Bor.

 U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa su imale imale intervencije.

Han Pijesak:

Po dojavi policije u 22.00 časa u selu Mrkov intervencija osam vatrogasaca na spašavanju muške osobe koja je pala sa litice. Vatrogasci su spasili pomenuto lice u 1.15 časova, a koje je potom odmah prevezeno u bolnicu Zvornik.

Posebnih ograničenja jutros nema na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH, vozi se bez zastoja, a izmjene su samo na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Radovi se izvode i na području Prijedora, Trebinja, na putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog radova na mostu "Bogdanovac".

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

 U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme sa temperaturom vazduha do 34 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura na udare pojačana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica sedam, Sokolac, Han Pijesak i Šipovo 11, Srebrenica, Foča, Čemerno i Ivan Sedlo 13, Mrkonjić Grad i Bugojno 14, Kalinovik, Gacko, Kneževo, Ribnik, Novi Grad i Sarajevo 15, Prijedor i Bihać 16, Banjaluka, Doboj, Zvornik, Višegrad, Srbac i Tuzla 17, Zenica Bileća 20, Bijeljina i Trebinje 21, Mostar 24 i Neum 25 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra promjenljivo, tokom noći kiša Sutra promjenljivo, tokom noći kiša
Kolovozi mjestimično vlažni Kolovozi mjestimično vlažni
Danas sunčano uz umjerenu oblačnost Danas sunčano uz umjerenu oblačnost
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 15m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 38m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 11m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 8m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 59m
    0