Супружници који су дијете третирали као роба добили по годину дана затвора

08.04.2022. 18:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Општински суд у Високом осудио је супружнике С. Х. и С. А. на годину дана затвора због насиља над шестогодишњим дјететом које је згрозило бх. јавност.

Поступајући по оптужници Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, Општински суд у Високом 30. марта 2022. године, донио је осуђујућу, првостепену и неправоснажну пресуду против С.Х. и С. А. због продуженог кривичног дјела Насиље у породици у стицају са продуженим кривичним дјелом Запуштање или злостављање дјетета или малољетника.

- За кривично дјело Насиља у породици утврдио је казне затвора у трајању од по 11 мјесеци, а за кривично дјело Запуштања или злостављања дјетета или малољетника утврдио им је казне затвора од по три мјесеца те оптуженима изрекао јединствену казну затвора у трајању од по једну годину затвора - стоји у објави Тужилаштва ЗДК, преноси "Klix.ba".

Додају да су оптужени на главном претресу признали кривицу за дјела која им се стављају на терет наводећи да су кривична дјела учињена у временском периоду од марта 2020. године до 08. септембра 2021. године.

Супружници С. су дјечака физички злостављали, а био је смјештен у соби која је била додатно осигурана металним ланцем, гдје није могао обављати ни физиолошке потребе, осим у туту, коју није имао гдје истрести.

У оптужници се наводи да се у соби због тога осјећао несносан смрад, загушљивост, а дјечак је био исцрпљен, гладан, жедан и уморан.

Овај случај згрозио је бх. јавност, а дјечак је након пријаве НН особа и доласка социјалног радника смјештен на безбједно мјесто.

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог У недјељу молитвени помен сахрањеним на гробљу Резаковина код Високог
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    11h 26m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    11h 43m
    2
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    6h 23m
    3
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    12h 19m
    5
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    10h 48m
    0