Сутјеска побиједила Славију

31.03.2021. 18:19
0
ИЗВОР: Sport.dc.net

Фудбалери Сутјеске славили су побједу на гостовању код Славије из Источног Сарајева у 20. колу Прве лиге Републике Српске. Било је 1:0, а гол одлуке постигао је Никола Мојовић у 54. минуту

Велике проблеме имао је тренер Славије, Зоран Ербез, око састављања екипе за ову утакмицу. Шесторица фудбалера су била суспендована, Амер Дрљевић, Горан Поповић и Стефан Арбиња због туче против Жељезничара, а тројица играча, Дејан Бјелош, Никола Бабан и Денис Богучанин, су имала по три жута картона. На све то повриједио се и Владан Мандић, а Раде Бојанић још увијек није потпуно спреман, па је остао на клупи.

Славија је контролисала игру у првом полувремену. Лопта је била углавном у њиховом посједу, а у другој минути већ први пут пријете. Лука Асентић је спустио лопту за младог Ђорђа Авдаловића, а он шутира млако, поред гола.  Након тога слиједе два добра центаршута Новице Елека, али на оба правовремено истрчава сигурни голман гостију, Марко Радовић, и хвата их са лакоћом.

Гости први шут упућују ка голу Славије у 24. минуту меча. Никола Мојовић је пробао са средине и неких 25-6 метара, али право у добро постављеног Стефана Стевановића.

Најбољу шансу у првом полувремену Славија има у 32. минуту. Адел Ајкунић је све лијепо урадио, ушао у казнени продор, али је погодио стативу. Лопта се одбија право до Петра Дабића, али млади фудбалер Славије се није снашао, лопта је отишла преко гола.

Добру шансу гости имају у 41. минуту. Дејан Рашевић је изашао по лијевој страни, али шутирао је слабо поред гола. Одмах у наредном нападу, Славија постиже гол, али га је Стефан Малетић поништио због наводног фаула над голманом. Поново је Новица Елек убацио, у скоку су били Асентић и Дабић, дошло је до контакта са голманом Радовићем и то је било довољно за прекршај.

У другом полувремена Сутјеска је много конкретнија. У 54. минуту и долазе до водства. Био је то аут за Сутјеску, заспала је комплетна одбрана Славије, сви су стајали у мјесту, а то је искористио Никола Мојовић и погодио за водство. Након тога, Сутјеска је у бољем ритму, Мојовић пријети још два пута из прекида, али Стевановић брани.

Прилику да ријеши утакмицу Сутјеска је имала у 72. минуту. Послије Славијиног корнера сјевнула је контра 3 на 1 коју је вукао Марко Тадић, али је био превише себичан, није желио да дода Дејану Рашевићу, одлучио је да сам завршава са врха казненог простора и Стефан Стевановић му је одбранио тај шут.

Славија након тога изводи прелијепу акцију, једну од љепших у посљедње вријеме на овом стадиону, али у одустном моменту када је Никола Бјелош требао да шутира услијед јако лошег терена лопта лоше одскаче и није успио ни да упути шут.

На све проблеме које је Славија имала са резултатом и организацијом игре, повриједио се и Вучина Шћепановић, те је изашао из игре у 82. минуту и већ тада је било јасно да ће Славија јако тешко успјети стићи до повољног резултата.

СЛАВИЈА – СУТЈЕСКА 0:1 (0:0)
СРЦ „Славија“
Без присуства гледалаца
Судија: Стефан Малетић (Бијељина)
Стријелци: 0:1 Н. Мојовић 54
Жути картони: Л.Бабић (Славија), Пљеваљчић, Н. Мојовић, В. Ивановић, Миленковић (Сутјеска)

СЛАВИЈА: Стевановић, Л. Бабић, Авдаловић (од 78. Ковачевић), Перовић, Шћепановић (од 83. Митрић), Ајкунић, Н. Бјелош, Асентић, Дабић (од 67. Бојанић), Елек, Пушара  Тренер: Зоран Ербез

СУТЈЕСКА: М Радовић, Филиповић, Мирковић, Миленковић, Рашевић, В. Ивановић (од 68. Д. Мојовић), Н. Мојовић (од 64. Б. Радовић), Тадић, Милутиновић, Окука, Пљеваљчић  Тренер: Миљан Радановић

Коментари 0
Повезане вијести
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 9m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 7m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 33m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 48m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 27m
    0