Sutjeska pobijedila Slaviju

31.03.2021. 18:19
0
IZVOR: Sport.dc.net

Fudbaleri Sutjeske slavili su pobjedu na gostovanju kod Slavije iz Istočnog Sarajeva u 20. kolu Prve lige Republike Srpske. Bilo je 1:0, a gol odluke postigao je Nikola Mojović u 54. minutu

Velike probleme imao je trener Slavije, Zoran Erbez, oko sastavljanja ekipe za ovu utakmicu. Šestorica fudbalera su bila suspendovana, Amer Drljević, Goran Popović i Stefan Arbinja zbog tuče protiv Željezničara, a trojica igrača, Dejan Bjeloš, Nikola Baban i Denis Bogučanin, su imala po tri žuta kartona. Na sve to povrijedio se i Vladan Mandić, a Rade Bojanić još uvijek nije potpuno spreman, pa je ostao na klupi.

Slavija je kontrolisala igru u prvom poluvremenu. Lopta je bila uglavnom u njihovom posjedu, a u drugoj minuti već prvi put prijete. Luka Asentić je spustio loptu za mladog Đorđa Avdalovića, a on šutira mlako, pored gola.  Nakon toga slijede dva dobra centaršuta Novice Eleka, ali na oba pravovremeno istrčava sigurni golman gostiju, Marko Radović, i hvata ih sa lakoćom.

Gosti prvi šut upućuju ka golu Slavije u 24. minutu meča. Nikola Mojović je probao sa sredine i nekih 25-6 metara, ali pravo u dobro postavljenog Stefana Stevanovića.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Slavija ima u 32. minutu. Adel Ajkunić je sve lijepo uradio, ušao u kazneni prodor, ali je pogodio stativu. Lopta se odbija pravo do Petra Dabića, ali mladi fudbaler Slavije se nije snašao, lopta je otišla preko gola.

Dobru šansu gosti imaju u 41. minutu. Dejan Rašević je izašao po lijevoj strani, ali šutirao je slabo pored gola. Odmah u narednom napadu, Slavija postiže gol, ali ga je Stefan Maletić poništio zbog navodnog faula nad golmanom. Ponovo je Novica Elek ubacio, u skoku su bili Asentić i Dabić, došlo je do kontakta sa golmanom Radovićem i to je bilo dovoljno za prekršaj.

U drugom poluvremena Sutjeska je mnogo konkretnija. U 54. minutu i dolaze do vodstva. Bio je to aut za Sutjesku, zaspala je kompletna odbrana Slavije, svi su stajali u mjestu, a to je iskoristio Nikola Mojović i pogodio za vodstvo. Nakon toga, Sutjeska je u boljem ritmu, Mojović prijeti još dva puta iz prekida, ali Stevanović brani.

Priliku da riješi utakmicu Sutjeska je imala u 72. minutu. Poslije Slavijinog kornera sjevnula je kontra 3 na 1 koju je vukao Marko Tadić, ali je bio previše sebičan, nije želio da doda Dejanu Raševiću, odlučio je da sam završava sa vrha kaznenog prostora i Stefan Stevanović mu je odbranio taj šut.

Slavija nakon toga izvodi prelijepu akciju, jednu od ljepših u posljednje vrijeme na ovom stadionu, ali u odustnom momentu kada je Nikola Bjeloš trebao da šutira uslijed jako lošeg terena lopta loše odskače i nije uspio ni da uputi šut.

Na sve probleme koje je Slavija imala sa rezultatom i organizacijom igre, povrijedio se i Vučina Šćepanović, te je izašao iz igre u 82. minutu i već tada je bilo jasno da će Slavija jako teško uspjeti stići do povoljnog rezultata.

SLAVIJA – SUTJESKA 0:1 (0:0)
SRC „Slavija“
Bez prisustva gledalaca
Sudija: Stefan Maletić (Bijeljina)
Strijelci: 0:1 N. Mojović 54
Žuti kartoni: L.Babić (Slavija), Pljevaljčić, N. Mojović, V. Ivanović, Milenković (Sutjeska)

SLAVIJA: Stevanović, L. Babić, Avdalović (od 78. Kovačević), Perović, Šćepanović (od 83. Mitrić), Ajkunić, N. Bjeloš, Asentić, Dabić (od 67. Bojanić), Elek, Pušara  Trener: Zoran Erbez

SUTJESKA: M Radović, Filipović, Mirković, Milenković, Rašević, V. Ivanović (od 68. D. Mojović), N. Mojović (od 64. B. Radović), Tadić, Milutinović, Okuka, Pljevaljčić  Trener: Miljan Radanović

Komentari 0
Povezane vijesti
Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO) Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO)
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 46m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 53m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 35m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 13m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 45m
    0