Сутра хладно и суво, уз сунчане периоде

17.01.2021. 13:53
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује претежно сунчано, суво и хладно вријеме.
Кидање облачности очекује се у првом дијелу дана, па ће бити и суначних интервала, осим у централним крајевима гдје ће и даље падати слаб снијег.

Сунчано, уз умјерену облачност задржаће се и у другом дијелу дана, али ће у свим крајевима бити хладно и суво. Ледени дан биће у централним крајевима.

Повећање облачности увече се очекује са сјеверозапада, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, у Херцеговини ујутро умјерена, а затим слаба бура.

Јутарња температура ваздуха од минус 14 до минус седам, на југу минус седам, на планинама и у мразиштима око минус 18, локално и ниже, а највиша дневна од минус четири до један, на југу до четири, на планинама од минус седам.

Пораст дневне температуре очекује се од уторка, 19. јануара, када ће током дана бити сунчано вријеме уз умјерену облачност, прохладно и суво. Једино ће на истоку бити претежно облачно.

Јутарња температура ваздуха од минус осам до минус три, а на планинама и мразиштима од минус 13, а највиша дневна од један до шест, на југу до осам, на планинама од минус четири степена Целзијусова.

Топлије и суво вријеме метеоролози су најавили за сриједу и четвртак, 20. и 21. јануар. Једино се на југозападу и југу очекује претежно облачно, са слабом кишом на јужним, а у планинама тог региона са пропадавањем снијега.

Јутарња температура ваздуха од минус шест до нула, а на планинама и мразиштима од минус 10, а највиша дневна од два до седам, на сјеверу локално око девет, на планинама од минус један степен Целзијусов.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме, снијег пада у већини крајева и на сјеверу Херцеговине.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 13, Хан Пијесак минус пет, Мркоњић Град, Соколац, Бугојно, Ливно и Мраковица минус четири, Сребреница, Рудо и Фоча минус три, Сараево, Бихаћ, Сански Мост, Тузла, Нови Град, Шипово и Вишеград минус два, Добој, Приједор, Бањалука, Бијељина, Градачац, Зеница и Рибник минус један, Билећа нула, Србац један, Мостар два, те Неум и Требиње три степена Целзијусова.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 58m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 11m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 42m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 5m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 58m
    0