Сутра киша у нижим, снијег у вишим крајевима

09.03.2021. 15:27
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и ФБиХ сутра се у нижим крајевима очекује киша, а снијег и сусњежица у вишим.

Ујутру ће на југу и истоку бити облачно са мјестимично слабом кишом, на високим планинама падаће слаб снијег, у осталим крајевима биће суво, а на сјеверозападу ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Разведравање се очекује током дана, прво на истоку и југу, а послије подне ће у већини крајева преовладавати сунчано вријеме.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини умјерена, на моменте и појачана бура.

Јутарња температура ваздуха између минус два и четири, на југу до седам, а највиша дневна између четири и девет, на југу и сјеверозападу до 11 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава облачно вријеме, а понегдје у планинама падао је слаб снијег.

На планинама је данас и било најхладније, па је тако на Бјелашници у 13.00 часова измјерено минус шест степени, на Чемерну минус два, на Иван Седлу и у Калиновику минус један.

Температура ваздуха у осталим мјестима: Гацко један, Соколац и Хан Пијесак два, Мраковица три, Сарајево и Фоча четири, Билећа, Зворник, Мркоњић Град, Рудо, Сребреница, Требиње, Шипово, Градачац и Ливно шест, Бијељина, Вишеград, Дринић, Рибник, Бихаћ и Бугојно седам, Бањалука, Нови Град, Србац, Сански Мост и Тузла осам степени Целзијусових.

У Добоју, Приједору и Зеници измјерено је девет степени, у Дрвару, Грудама и Неуму 10, а у Мостару 11 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице Најављено појачано кретање возила Еуфора у наредне двије седмице
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 7m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    18h 39m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    21h 23m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    17h 1m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    13h 33m
    0