Сутра креће циклус радионица „Мјузикл осјећања“

05.10.2019. 10:28
0
ИЗВОР: Srna

Плесни клуб "Ника" Соколац, у сарадњи са "Форум театром" из Источног Сарајева, сутра покреће четворомјесечни циклус радионица под називом "Мјузикл осјећања".

Јована Вујичић, предсједник и кореограф у Плесном студију "Ника", рекла је данас Срни да је отворен позив за све младе из Сокоца од 11 до 15 година за учешће на овим бесплатним радионицама за јачање животних вјештина кроз плес и театар.

Она каже да ће путем креативног процеса стварања тематских плесних кореографија и позоришним елементима по методама "Форум театра", полазници савладати основне елементе који ће их научити да освијесте своје емоције, препознају осјећања других и испољавају их на друштвено прихватљиве начине.

-Као резултат очекују се двије презентације Театра потлачених, форум представе у комбинацији са плесним тачкама које ће тематски бити везане за проблем који млади буду обрађивали у представи-, наводи Вујичићева.

Према њеним ријечима, планирани су и други појединачни наступи и презентација пројекта "Мјузикл осјећања", који ће кроз битна изражајна средства сваког бића, ријеч, звук и покрет приближити разумијевање емоција и стања духа.

Ово је, истиче она, јединствен пројекат овакве врсте који ће кроз умјетничке и креативно едукативне елементе програма покушати да пронађе позитивна рјешења и научи младе како да савладају одређене препреке у одрастању и комуникацији са околином.

Радионице форум театра водиће редитељ Витомир Митрић.

Плесни клуб "Ника" основан је 2010. године у Сокоцу. Чланови Нике су вишеструки државни прваци и финалисти Европских првенстсва из модерних плесова.

Од 2016. године Клуб је своје дјеловање проширио и на Сарајево и од тада има више од сто чланова. Поред такмичарског дијела, "Ника" је била реализатор различитих пројеката у сарадњи са државним и међународним институцијама који су за циљ имали садржајнији и здрави живот дјеце у БиХ.

"Форум театар" основан је 2000. године и једино је удружење у Источном Сарајеву које своју дјелатност обавља у области културе и едукације и представља водећу организација у спровођењу програма вршњачке едукације у борби против насиља.

Коментари 0
Повезане вијести
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО) Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 31m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 22m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 9m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 35m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 17m
    0