Sutra kreće ciklus radionica „Mjuzikl osjećanja“

05.10.2019. 10:28
0
IZVOR: Srna

Plesni klub "Nika" Sokolac, u saradnji sa "Forum teatrom" iz Istočnog Sarajeva, sutra pokreće četvoromjesečni ciklus radionica pod nazivom "Mjuzikl osjećanja".

Jovana Vujičić, predsjednik i koreograf u Plesnom studiju "Nika", rekla je danas Srni da je otvoren poziv za sve mlade iz Sokoca od 11 do 15 godina za učešće na ovim besplatnim radionicama za jačanje životnih vještina kroz ples i teatar.

Ona kaže da će putem kreativnog procesa stvaranja tematskih plesnih koreografija i pozorišnim elementima po metodama "Forum teatra", polaznici savladati osnovne elemente koji će ih naučiti da osvijeste svoje emocije, prepoznaju osjećanja drugih i ispoljavaju ih na društveno prihvatljive načine.

-Kao rezultat očekuju se dvije prezentacije Teatra potlačenih, forum predstave u kombinaciji sa plesnim tačkama koje će tematski biti vezane za problem koji mladi budu obrađivali u predstavi-, navodi Vujičićeva.

Prema njenim riječima, planirani su i drugi pojedinačni nastupi i prezentacija projekta "Mjuzikl osjećanja", koji će kroz bitna izražajna sredstva svakog bića, riječ, zvuk i pokret približiti razumijevanje emocija i stanja duha.

Ovo je, ističe ona, jedinstven projekat ovakve vrste koji će kroz umjetničke i kreativno edukativne elemente programa pokušati da pronađe pozitivna rješenja i nauči mlade kako da savladaju određene prepreke u odrastanju i komunikaciji sa okolinom.

Radionice forum teatra vodiće reditelj Vitomir Mitrić.

Plesni klub "Nika" osnovan je 2010. godine u Sokocu. Članovi Nike su višestruki državni prvaci i finalisti Evropskih prvenstsva iz modernih plesova.

Od 2016. godine Klub je svoje djelovanje proširio i na Sarajevo i od tada ima više od sto članova. Pored takmičarskog dijela, "Nika" je bila realizator različitih projekata u saradnji sa državnim i međunarodnim institucijama koji su za cilj imali sadržajniji i zdravi život djece u BiH.

"Forum teatar" osnovan je 2000. godine i jedino je udruženje u Istočnom Sarajevu koje svoju djelatnost obavlja u oblasti kulture i edukacije i predstavlja vodeću organizacija u sprovođenju programa vršnjačke edukacije u borbi protiv nasilja.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 38m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 33m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 38m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 27m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 36m
    3