Сутра на Палама сједница Асоцијације "Ствараоци Републике Српске"

23.10.2021. 13:37
0
ИЗВОР: СРНА

На Палама ће сутра бити одржана сједница Скупштине Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".

Руководство, чланови и гости Асоцијације обратиће се на сједници поводом 30 година постојања Народне скупштине Републике Српске.

У свечаном дијелу биће дат једноминутни помен погинулим и преминулим посланицима првог сазива Народне скупштине Републике Српске, те уручене плакете почасним предсједницима Скупштине Асоцијације.

У радном дијелу сједнице биће размотрен извјештај о раду Асоцијације у 2021. години, уз кратки осврт на протекли период и стање у удружењу, те приједлог плана активности за наредну годину.

Сједница Скупштине Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" заказана је за 11.55 часова у објекту Мали дом на Палама, а изјаве за новинаре предвиђене су за 11.30 часова.

Народна скупштина је формирана 24. октобра 1991. године као Скупштина српског народа у БиХ.

Скупштина српског народа у БиХ проглашена је након што су 14. октобра српски посланици прегласани у тадашњој Скупштини СР БиХ.

Од њеног проглашења, административно сједиште Скупштине било је у Сарајеву, да би након избијања ратног сукоба било измјештено на Пале, а од 1998. године сједиште Народне скупштине Републике Српске премјештено је у Бањалуку, гдје се и данас налази.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ Поново блокирано одржавање сједнице о НАТО агресији на СРЈ
Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу Клуб одброника СДС-а упутио иницијативу да једна од улица носи назив по Николи Гардовићу
Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију Савјет безбједности УН одбио да расправља о НАТО агресији на Југославију
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 23m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 12m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    17h 49m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    17h 54m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 22m
    0