Сутра нерадни дан

20.11.2023. 09:51
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској сутра је, на 21. новембар, Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, празник и нерадни дан, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

Овај дан је, у складу са Законом о празницима Републике Српске, републички празник.

Тог дана неће радити републички и органи јединице локалне самоуправе и организације, предузећа, установе и остале организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Законом је прописано да ће начелник општине, односно градоначелник, одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе обавезни да раде и у којем обиму, ради задовољења неопходних потреба грађана.

Пуних 28 година навршава се сутра од када је у америчкој бази "Рајт Петерсон" у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставноправни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град
Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба Сутра обиљежавање 32 године од смрти 12 беба
Када радник има право на скраћено радно вријеме? Када радник има право на скраћено радно вријеме?
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    5h 20m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    5h 25m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    6h 17m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    18h 47m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    6h 31m
    0