Сутра облачно уз сунчане периоде, увече магловито

13.12.2020. 15:04
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра се очекује претежно облачно вријеме, мјестимично уз сунчане интервале, а увече је понегдје могућа магла.

Промјенљиво облачно вријеме ујутро се очекује на сјеверу и југу, а у централним и источним крајевима ће бити облачно, са маглом око ријека и по котлинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У већини крајева је током дана могуће постепено разведравање, понегдје са краћим сунчаним интервалом, али се увече поново очекује магла.

Дуваће слаб вјетар, претежно сјеверних смјерова, на југу умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха од минус један до три, у планинама око минус четири, а највиша дневна од два до седам, на планинама од нула, а на југу до 10 степени Целзијусових.

Дневна температура биће у благом порасту од уторка, 15. децембра, када се у току дана очекује промјенљиво вријеме са сунчаним периодима, док ће увече постојати услови за маглу у већини предјела.

Јутарња температура ваздуха од минус два до три, у планинама око минус шест, највиша дневна од пет до девет, на планинама од један, а на југу до 11 степени Целзијусових.

Облачно вријеме са слабом кишом у сјеверним и централним крајевима најављено је у сриједу, 16. децембра, а увече је могућа магла.

Јутарња температура ваздуха од минус три до два, у планинама око минус шест, а највиша дневна температура од пет до девет, на планинама од два, локално и до 12 степени Целзијусових.

У четвртак, 17. децембра, током дана промјенљиво са сунчаним интервалима, а увече је могуће формирање магле у већини предјела.

Јутарња температура од минус један до четири, у планинама око минус осам, а највиша дневна биће од шест до 12, на планинама од степена Целзијусова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је сунчано било у Херцеговини и на југозападу, а у осталим крајевима облачно, понегдје са слабом кишом или росуљом.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус пет, Хан Пијесак и Чемерно нула, Калиновик и Мраковица један, Мркоњић Град и Соколац два, Сребреница, Шипово и Бихаћ три, Зворник, Сарајево, Бугојно, Градачац, Рибник и Србац четири, Бањалука, Бијељина, Добој, Приједор, Нови Град и Зеница пет, Гацко шест, Вишеград и Рудо седам, Фоча и Ливно осам, Мостар, Билећа, Широки Бријег и Груде 13, Неум 14 и те Требиње 15 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша Данас промјенљиво, послије подне понегдје киша
Сутра дјелимично разведравање Сутра дјелимично разведравање
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 11m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    3h 9m
    6
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    11h 35m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    9h 50m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    11h 29m
    0