Сутра откривање споменика др Миодрагу Лазићу у Источној Илиџи

08.01.2024. 10:14
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа заједно са Борачком организацијом „Илиџански борац“ обиљежиће 9. јануар, Дан Републике Српске.

Према програму обиљежавања, делегација ОБО „Илиџански борац“ ће од 10.00 часова полагати цвијеће на Спомен-плочу ОК Батаљона на Добрињи 4, на Спомен-обиљежју погинулим борцима МУП-а на Кули, у Спомен-капели у Војковићима, те на Спомен-обиљежју у Касиндолу.

У 12.00 часова биће положени вијенци на Војничком гробљу „Нови Зејтинлик“, а потом ће у 14.30 часова делегације положити вијенце у спомен-цркви Светог великомученика Димитрија у Добрињи.

У 15.00 часова ће на Шеталишту др Миодраг Лазић бити организована централна манифестација - откривање споменика др Миодрагу Лазићу.

Доктор Лазић је оставио неизбрисив траг у цијелој Републици Српској. Четири тешке, ратне године провео је радећи као хирург у ратној болници "Жица" и од тада доктора Лазу и Илиџанце веже нераскидива веза. Доктор Лаза нас је заувијек напустио 2020. године, а Илиџанци су још једном показали да памте своје јунаке!

Из ове општине су позвали све становнике Источног Сарајева и Републике Српске да одају почаст свим херојима који су стварали Републику Српску, да одају почаст великом др Миодрагу Лазићу.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 59m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 48m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 25m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 30m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 58m
    0