Сутра откривање споменика др Миодрагу Лазићу у Источној Илиџи

08.01.2024. 10:14
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа заједно са Борачком организацијом „Илиџански борац“ обиљежиће 9. јануар, Дан Републике Српске.

Према програму обиљежавања, делегација ОБО „Илиџански борац“ ће од 10.00 часова полагати цвијеће на Спомен-плочу ОК Батаљона на Добрињи 4, на Спомен-обиљежју погинулим борцима МУП-а на Кули, у Спомен-капели у Војковићима, те на Спомен-обиљежју у Касиндолу.

У 12.00 часова биће положени вијенци на Војничком гробљу „Нови Зејтинлик“, а потом ће у 14.30 часова делегације положити вијенце у спомен-цркви Светог великомученика Димитрија у Добрињи.

У 15.00 часова ће на Шеталишту др Миодраг Лазић бити организована централна манифестација - откривање споменика др Миодрагу Лазићу.

Доктор Лазић је оставио неизбрисив траг у цијелој Републици Српској. Четири тешке, ратне године провео је радећи као хирург у ратној болници "Жица" и од тада доктора Лазу и Илиџанце веже нераскидива веза. Доктор Лаза нас је заувијек напустио 2020. године, а Илиџанци су још једном показали да памте своје јунаке!

Из ове општине су позвали све становнике Источног Сарајева и Републике Српске да одају почаст свим херојима који су стварали Републику Српску, да одају почаст великом др Миодрагу Лазићу.

Коментари 0
Повезане вијести
Општина Источна Илиџа додијелила студентске стипендије Општина Источна Илиџа додијелила студентске стипендије
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“ Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
Најчитаније
 • Слана бајадера
  12h 30m
  0
 • Злочин у Варварину
  12h 5m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  5h 7m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  7h 4m
  2
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  5h 21m
  0