Сутра почиње дводневна акција чишћења Војковића

25.08.2023. 13:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Удружење грађана "Пробуди се" из Источног Сарајева организоваће у наредна два дана двије акције чишћења насеља Војковићи на подручју Источне Илиџе од укупно 10, колико је планирано у оквиру пројекта "Уједињени млади за љепшу околину".

Пројекат се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Балкану /Рилоуд два/ који финансира ЕУ, а спроводи Развојни програм УН уз подршку града Источно Сарајево, саопштено је из овог удружења.

Циљ пројекта, који обухвата 30 волонтера, је подизање свијести и знања младих о значају уређења и одржавања парковских и спортских површина, заштити животне средине и волонтерског ангажмана и активизма.

Ови циљеви ће бити постигнути кроз 10 едукативних радионица о заштити животне средине, волонтерском раду и активизму, филантропији, здравим стиловима живота, хортикултури, туризму, јавном заговарању, вјештинама комуникације и ненасилног рјешавања конфликта, као и кроз 10 акција чишћења и уређења Војковића.

Пројекат би трабало да траје до 16. априла 2024. године.

Окупљање у Војковићима заказано је сутра у 12.00 часова поред теретане код Голубовића моста.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима Сутра Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог свештеномученика Петра у Војковићима
У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО) У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 56m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 52m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 56m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 49m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 46m
    0