Sutra počinje dvodnevna akcija čišćenja Vojkovića

25.08.2023. 13:00
0
IZVOR: srna.rs

Udruženje građana "Probudi se" iz Istočnog Sarajeva organizovaće u naredna dva dana dvije akcije čišćenja naselja Vojkovići na području Istočne Ilidže od ukupno 10, koliko je planirano u okviru projekta "Ujedinjeni mladi za ljepšu okolinu".

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu /Riloud dva/ koji finansira EU, a sprovodi Razvojni program UN uz podršku grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz ovog udruženja.

Cilj projekta, koji obuhvata 30 volontera, je podizanje svijesti i znanja mladih o značaju uređenja i održavanja parkovskih i sportskih površina, zaštiti životne sredine i volonterskog angažmana i aktivizma.

Ovi ciljevi će biti postignuti kroz 10 edukativnih radionica o zaštiti životne sredine, volonterskom radu i aktivizmu, filantropiji, zdravim stilovima života, hortikulturi, turizmu, javnom zagovaranju, vještinama komunikacije i nenasilnog rješavanja konflikta, kao i kroz 10 akcija čišćenja i uređenja Vojkovića.

Projekat bi trabalo da traje do 16. aprila 2024. godine.

Okupljanje u Vojkovićima zakazano je sutra u 12.00 časova pored teretane kod Golubovića mosta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počelo takmičenje u srpskom izvornom pjevanju u Vojkovićima (FOTO) Počelo takmičenje u srpskom izvornom pjevanju u Vojkovićima (FOTO)
Sutra takmičenje u srpskom izvornom pjevanju u Vojkovićima Sutra takmičenje u srpskom izvornom pjevanju u Vojkovićima
U srijedu počinje svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja u Vojkovićima U srijedu počinje svesrpski sabor kulturnog stvaralaštva otadžbine i rasejanja u Vojkovićima
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 15m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 38m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 11m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 8m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 59m
    0